ΕΑΣ Καισαριανής: Ο δήμαρχος συμπεριφέρεται ως νέος Βοναπάρτης!

 

Ο εκπροσώπος της ΕΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής και αντιπροέδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Θεόδωρος Ηλιόπουλος, μετά τις άκαρπες προσπάθειες του σωματείου για συνάντηση με το δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αίτημα να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 10/05/2023 και να υποχρεωθεί ο δήμαρχος να συζητήσει με τους εκπροσώπους του σωματείου.

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Αντωνόπουλος, αρνήθηκε να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση. Μάλιστα ενημέρωσε τον συνάδελφο Ηλιόπουλο ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί και σε επόμενη συνεδρίαση. Φαίνεται και ο κ. Αντωνόπουλος μιμείται το δήμαρχο και συναγωνίζεται στην αντιδημοκρατική του συμπεριφορά.

Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη η ευθύνη πέφτει στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ολόκληρη η επιστολή του εκπροσώπου της ΕΑΣ και αντιπροέδρου του σωματείου Θεόδωρου Ηλιόπουλου, έχει ως εξής:


                                    ΠΡΟΣ: Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καισαριανής

                    Συνημμένα: 

                    1. Αιτήματα από Σύλλογο προς Δήμαρχο 20/3/2023[1]

                 2.
Σωματείο Καισαριανής: Παράσταση διαμαρτυρίας στις   30/3/2023, ώρα 10:30 δημαρχείο

                    3. Δελτίο τύπου Συλλόγου 1/4/2023[2]

                    4. Δελτίο τύπου Συλλόγου 4/4/2023
[3]

                 5.
ΕΑΣ Καισαριανής: κ. Δήμαρχε ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι σου, ούτε οι εργαζόμενοι υποχείριά σου

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Καισαριανής κύριος Χρήστος Βοσκόπουλος σε μία διαρκή παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας (ν.1264/1982, αρθρο16, παρ.4) αρνείται να συναντιέται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων (τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή όταν το ζητήσει και να μέριμνα για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους).

Δεν μας ενδιαφέρει εάν έχετε κύριε Βοσκόπουλε, την εντύπωση πώς κληρονομήσατε κάποια φυτεία στο Μισισίπι και μας αντιλαμβάνεστε ως σύγχρονους σκλάβους σας. Δεν διεκδικούμε να μας τραγουδήσετε ένα σουξεδάκι, ούτε μία θέση στα επιλεκτικά τραπεζώματα που κάνετε σε μερίδες εργαζομένων, στα ξύλινα.

Από 15/3/2023 αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας ως σύλλογος και ως παράταξη. Από 28/3/2023 σας καλέσαμε προσωπικά ως παράταξη να "εξευγενιστειτε", να εκδημοκρατιστείτε και να καθίσετε στο τραπέζι του διαλόγου.

Από τότε έως σήμερα επιδεικνύετε την αλαζονική σας άρνηση των δημοκρατικών υποχρεώσεών σας.

Εμείς για λόγους αρχής δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής. Έχουμε το καθήκον να μεταφέρουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, μέρος των οποίων είναι η ασφάλεια στο σκοπευτήριο το οποίο παραδώσατε μέρα νύχτα σε αυτοκίνητα, μηχανάκια και συμμορίες, η λεηλάτηση του δημοσίου χώρου και των χώρων πρασίνου, με τη χρήση του ως ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης, ως ιδιωτικοί κήποι κτλ, η υδατοκλοπή, οι πελατειακές σχέσεις με τους δημότες, σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας και πολλά άλλα.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να συνετιστείτε, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τον επικίνδυνο και φτηνό προεκλογικό εμπαιγμό του δημάρχου και να τον καλέσει άνευ όρων στην επανέναρξη του διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών που προβλέπονται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Παρακαλούμε κύριες και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου αναλογιστείτε το χρέος σας προς τους δημότες, να μεταφέρετε τη φωνή και τις αγωνίες τους και εκδώστε σχετικό ψήφισμα αδιαπραγμάτευτης ακρόασης της φωνής των εργαζομένων .

Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν θάβονται.

                                                                                                                           [1]Αρ. Πρωτ.: 9224                                        Καισαριανή 20/03/2023

                                                                                                                           Προς

Δήμαρχο

κ. Βοσκόπουλο Χρήστο

Τα θέματα προς συζήτηση που αφορούν τους εργαζόμενους και απαιτείται η λύση τους είναι τα εξής:

1) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία παροχής γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας του 2023 αφού δεν μας έχει δοθεί καμία απάντηση στα υπ αρ. πρωτ. 21917/14-11-2022 & 2396/06-02-2023 έγγραφα του Συλλόγου.

2) Πότε θα δοθεί η αποτίμηση σε χρήμα της παροχής γάλακτος του 2022 στους δικαιούχους εργαζόμενους με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022.

3) Δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η προμήθεια φαρμάκων στα Συνεργεία και λοιπούς χώρους με βάση το αίτημα του ιατρού εργασίας που έχει γίνει εδώ και τέσσερις (4) μήνες.

4) Πότε θα εξοφληθούν οι υπερωρίες των δικαιούχων εργαζομένων για το έτος 2022 και 2023.

5) Αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αφού με την αποχώρηση των εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ οι Υπηρεσίες απογυμνώνονται .

ΤΟ Δ.Σ 

[2]ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του Δήμου μας βιώνουν την απαράδεκτη αυταρχική και αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Μια πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές βλέπουν την υγεία και την ασφάλεια μας ως κόστος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το περιορίσουν.

Συγκεκριμένα ενώ με απόφαση του ΔΣ είχαμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή ότι επειδή δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά μας, αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο διεκδικώντας:

  • Να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αφού οι Υπηρεσίες έχουν απογυμνωθεί .

  • Να δοθεί άμεσα η αποτίμηση σε χρήμα της παροχής γάλακτος του 2022 στους δικαιούχους εργαζόμενους με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022.

  • Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα στους δικαιούχους εργαζόμενους για το έτος 2023

  • Να δρομολογηθεί η προμήθεια φαρμάκων στα Συνεργεία και λοιπούς χώρους με βάση το αίτημα του ιατρού εργασίας που έχει γίνει εδώ και τέσσερις (4) μήνες.

  • Να γίνει εδώ και τώρα πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας

  • Να εξοφληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες των εργαζομένων

Στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενώ ήταν ενημερωμένη η δημοτική αρχή, για άλλη μια φορά, ούτε ο Δήμαρχος αλλά ούτε κανένας άλλος εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής ήτανε παρόντες, ώστε να δώσουν απαντήσεις στα οξυμένα και άλυτα εργασιακά προβλήματα που η ίδια η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει .

Την ίδια και χειρότερη πάγια αντιδημοκρατική και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ τακτική ακολούθησαν και την επόμενη ημέρα που εργαζόμενοι με το Σωματείο τους πήγαν να συναντήσουν τον Δήμαρχο. Όμως ο Δήμαρχος ήτανε «κλεισμένος στο γραφείο του» με τους αντιδημάρχους και αρνήθηκε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, παρόλο που η παράσταση διαμαρτυρίας διήρκησε για πάνω από 40 λεπτά.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν αφού η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους. Το Δ.Σ του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσεις των εργαζόμενων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του:

  • ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο

  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 08.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

Το Δ.Σ του Συλλόγου

[3]ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Τη Δευτέρα 4/4 ο Δήμαρχος Καισαριανής κος Βοσκόπουλος, εμφανώς θορυβημένος από την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των εργαζόμενων στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα συσσωρευμένα εργασιακά μας προβλήματα, αναγκάστηκε να πάψει να κρύβεται από τους εργαζόμενους και κατέβηκε ,συνοδευόμενος από 3 αντιδημάρχους και έναν εντεταλμένο σύμβουλο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, οπού πραγματοποιούσαμε την γενική μας συνέλευση, για να ζητήσει τον λόγο και να δώσει κάποιες απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Εκεί για μια ΑΚΟΜΑ φορά ο Δήμαρχος ,με διαρρέουσα ειρωνεία τοποθετήθηκε στο ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ της ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ πρόσληψης ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, που την χαρακτήρισε ΟΥΤΟΠΙΑ ,αρνήθηκε πάλι τις ΔΙΚΕΣ του ευθύνες και χρησιμοποίησε την πάγια και γνωστή τακτική του, τη μεταφορά των ευθυνών στις υπηρεσίες ,όπως εδώ και 4 χρόνια ΑΠΡΟΚΑΛΗΠΤΑ συνηθίζει να κάνει.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ της συγκεκριμένης παραχώρησης βήματος στη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων με συγκεκριμένο πλαίσιο και θεωρώντας ότι βρίσκεται στο ΔΙΚΟ του ΓΗΠΕΔΟ (το Δημοτικό Συμβούλιο), αρνήθηκε να αποχωρήσει και επέβαλε την ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ παρά τις επίμονες προσπάθειες από τον πρόεδρο του Συλλόγου για να αποχωρήσει.

Εκμεταλλευόμενος δε το βήμα επέλεξε τον ΑΝΗΘΙΚΟ δρόμο του φθηνού προεκλογικού εντυπωσιασμού των δημοτών και του ΕΜΕΣΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ των εργαζομένων επισείοντας τις συνέπειες της αγωνιστικής τους στάσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ Δεν δίστασε δε να δημιουργήσει και κλίμα τραμπουκισμού και διάλυσης στον χώρο της γενικής μας συνέλευσης με την εισβολή των εγκάθετών του.

Η ΑΘΕΜΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ δε των αιρετών στην ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ορίστηκε κατά τον Δήμαρχο σαν έμπρακτη συναίνεση για την λύση των προβλημάτων των εργαζόμενων.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ .

Το Δ.Σ του Συλλόγου




                                                                                                                           

Σχόλια