ΕΑΣ Καισαριανής: κ. Δήμαρχε ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι σου, ούτε οι εργαζόμενοι υποχείριά σου

 

Αφού ο δήμαρχος αρνείται συστηματικά να συναντιέται, να συνομιλεί και διαπραγματεύεται, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εργαζομένων και αφού ήταν εξαφανισμένος ή δεν έβγαινε από το γραφείο του να τους συναντήσει, στις δύο απανωτές παραστάσεις διαμαρτυρίας, για την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και του γάλακτος μεταξύ άλλων, επέλεξε, απρόσκλητος να «μπουκάρει», με κουστωδία αντιδημάρχων και αιρετών, στην έκτακτη γενική συνέλευση που οργάνωσε το σωματείο την Δευτέρα 3/4/2023.

Πληροφορούμε το δήμαρχο, αν δεν το ξέρει, ότι για να μιλήσει στη γενική συνέλευση απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν.1264/1982, η συναίνεση των εργαζομένων, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 4, του ίδιου νόμου, «...Ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους...».

Αφού ο ίδιος είναι έκνομος, έρχεται να κατηγορήσει και να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους και το σωματείο ότι παίζουν κομματικά - προεκλογικά παιχνίδια, με την υγεία των πολιτών και θέλουν να «πνίξουν» την πόλη στο σκουπίδι!

Ο Δήμαρχος επέλεξε τον πλέον ανήθικο δρόμο του φθηνού προεκλογικού εντυπωσιασμού των δημοτών, αρνήθηκε συστηματικά και επανειλημμένα κάθε μορφής διάλογο με το σωματείο, δημιούργησε τεχνητή κρίση, για να αποπροσανατολίσει από τις βαθύτερες αιτίες, που οφείλονται στο γεγονός ότι ο δήμος είναι στο «κόκκινο», οι προμηθευτές δεν πληρώνονται, η εξόφληση των δεδουλευμένων υπερωριών, Κυριακών και Αργιών είναι σε επισφάλεια, το προσωπικό συνεχώς συρρικνώνεται, αφού με τις συνταξιοδοτήσεις και την κινητικότητα φεύγει, ενώ όσοι δήλωσαν να έρθουν στο δήμο συνάντησαν την άρνηση, λόγω αδυναμίας πληρωμής της μισθοδοσίας τους κλπ.

Υπενθυμίζουμε στον δήμαρχο ότι οι υπηρεσίες δεν διοικούνται, ούτε οι πολίτες εξυπηρετούνται, από τη στρατιά των συμβούλων, παρασυμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων που πληρώνει και έχει φαλιρίσει το δήμο. Με τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια και τους μονόλογους στις συνεντεύξεις σας, σε τοπικά ΜΜΕ δεν θα παραπλανήσετε τον κόσμο, ούτε θα αντιστρέψετε τη σκληρή πραγματικότητα.

Ως ΕΑΣ θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα της όποιας συνδικαλιστικής, πολιτικής ή άλλης τοποθέτησης πρέπει να καταδικάσουν και να μη συμμετέχουν στα ανίερα προεκλογικά παιχνίδια των αρετών. Απαιτείται ειλικρινής διάλογος και διαπραγμάτευση μέσα από τις θεσμικές και δημοκρατικές διαδικασίες, που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και όχι με πεζοδρομιακές και ετσιθελικές αυθαιρεσίες, από την διοίκηση.

Καισαριανή 5/4/2023                                                 Από την ΕΑΣ

Ακολουθεί και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

Τη Δευτέρα 4/4 ο Δήμαρχος Καισαριανής κος Βοσκόπουλος, εμφανώς θορυβημένος από την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των εργαζόμενων στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα συσσωρευμένα  εργασιακά μας προβλήματα, αναγκάστηκε να πάψει να κρύβεται από τους εργαζόμενους και κατέβηκε, συνοδευόμενος από 3 αντιδημάρχους και έναν εντεταλμένο σύμβουλο στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, οπού πραγματοποιούσαμε την γενική μας συνέλευση, για να ζητήσει τον λόγο και να δώσει κάποιες απαντήσεις στα αιτήματά μας.

Εκεί για μια ΑΚΟΜΑ φορά ο Δήμαρχος, με  διαρρέουσα ειρωνεία τοποθετήθηκε  στο ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ της ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ  πρόσληψης ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, που την χαρακτήρισε ΟΥΤΟΠΙΑ, αρνήθηκε πάλι τις ΔΙΚΕΣ του ευθύνες και  χρησιμοποίησε την πάγια και γνωστή τακτική  του, τη μεταφορά των ευθυνών  στις υπηρεσίες, όπως εδώ και 4 χρόνια ΑΠΡΟΚΑΛΗΠΤΑ συνηθίζει να κάνει.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ της συγκεκριμένης παραχώρησης βήματος στη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων με συγκεκριμένο πλαίσιο και θεωρώντας ότι βρίσκεται στο ΔΙΚΟ του ΓΗΠΕΔΟ (το Δημοτικό Συμβούλιο), αρνήθηκε να αποχωρήσει  και επέβαλε την ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ παρά τις επίμονες προσπάθειες από τον πρόεδρο του Συλλόγου για να αποχωρήσει. 

Εκμεταλλευόμενος  δε το βήμα επέλεξε τον ΑΝΗΘΙΚΟ δρόμο του φθηνού προεκλογικού εντυπωσιασμού των δημοτών  και του ΕΜΕΣΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ των εργαζομένων επισείοντας τις συνέπειες της αγωνιστικής τους στάσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ δεν δίστασε  δε να δημιουργήσει και κλίμα τραμπουκισμού και διάλυσης στον  χώρο της γενικής μας συνέλευσης με την εισβολή των εγκάθετών του.

Η  ΑΘΕΜΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ δε των αιρετών στην  ΓΕΝΙΚΗ  ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   ορίστηκε  κατά τον Δήμαρχο  σαν έμπρακτη συναίνεση για την λύση των προβλημάτων των εργαζόμενων.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ  ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ  ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΟΤΙ   ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ .

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Σχόλια