Σωματείο Καισαριανής: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/3/2023, ώρα 10:30 δημαρχείο

 


 ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Ανακοίνωση της ΕΑΣ εργαζομένων δήμου Καισαριανής


Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων

Ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Βοσκόπουλος (ο αυτοαποκαλούμενος ΗΓΕΤΗΣ!!!) την ώρα που τρέχει να στρώσει  κόκκινα χαλιά για να ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ υπουργούς της Κυβέρνησης αλλά και στελέχη του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ να συναντηθεί με το Σωματείο των Εργαζομένων δηλ. με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, ακολουθώντας ΣΤΑΘΕΡΑ την ίδια πάγια αντιδημοκρατική και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ τακτική απέναντι μας και σε ότι έχει σχέση με Σωματείο κ διεκδίκηση στην Καισαριανή. Ο Δήμαρχος ΑΡΝΕΙΤΑΙ συστηματικά να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζόμενων που η ίδια η δημοτική αρχή δημιούργησε και είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί στο Δήμο.

Μια πολιτική ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τις ανάγκες των εργαζομένων, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, που δεν περνά μέρα να μην μας θεωρεί υποζύγια, άχρηστους (αφού για το Δήμαρχο ένας ειδικός σύμβουλος κάνει για δέκα εργαζόμενους), εύκολους στόχους, υπεύθυνους για τις απαξιωμένες υπηρεσίες. Ενώ παράλληλα κάθε δίκαιη διεκδίκηση μας γίνεται για αυτόν αφορμή για χυδαιολογία και λάσπη. Μια πολιτική που έχει φτάσει το Δήμο στα όρια της χρεωκοπίας και ας το αρνείται ο Δήμαρχος στα δημοτικά συμβούλια. 

Δεν μας απαντάει όμως ο Δήμαρχος, ΓΙΑΤΙ στον προϋπολογισμό του 2023 δεν υπάρχουν κονδύλια στους κωδικούς για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, παρόλο που όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι απογυμνωμένες και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ έχει μειώσει το κονδύλι των υπερωριών, παρόλο που οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην φύλαξη δουλεύουν ανελλιπώς τις αργίες; ΓΙΑΤΙ δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό για ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ και ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ; ΓΙΑΤΙ δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΔΕΝ έχει γίνει προμήθεια ΦΑΡΜΑΚΩΝ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι στους επαγγελματικούς κινδύνους και τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο; ΓΙΑΤΙ δεν έχουνε δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το ΓΑΛΑ; ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι να προμηθεύονται με ΔΙΚΑ τους έξοδα τα ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ των υπηρεσιών του Δήμου; ΓΙΑΤΙ έφτασαν στο σημείο τα υλικά για τη πασχαλινή γιορτή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να τα προμηθεύονται με δικά τους έξοδα οι παιδαγωγοί;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες 

Η μόνη γλώσσα που αρμόζει στην αναλγησία και στην αντεργατική πολιτική και συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, είναι αυτή της αγωνιστικής κινητοποίησης για την επίλυση των αιτημάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Δημοτική Αρχή

• Να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αφού με την αποχώρηση των εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ οι Υπηρεσίες απογυμνώνονται.
• Να δοθεί άμεσα η αποτίμηση σε χρήμα της παροχής γάλακτος του 2022 στους δικαιούχους εργαζόμενους με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022.  
Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα στους δικαιούχους εργαζόμενους για το έτος 2023.
Να δρομολογηθεί  η προμήθεια φαρμάκων στα Συνεργεία και λοιπούς χώρους με βάση το αίτημα του ιατρού εργασίας που έχει γίνει εδώ και τέσσερις (4) μήνες.
Να γίνει εδώ και τώρα πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας
Να εξοφληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες των εργαζομένων   

Το Δ.Σ του Συλλόγου 

Σχόλια