Τραγωδία με νεκρούς επιβάτες - Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

 

Τραγωδία σημειώθηκε στα Τέμπη, λίγο μετά τις 11μμ την Τρίτη 28/2/2023, με τη σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με επιβατική, που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη!

Οι ευθύνες για την τραγωδία αυτή, κατά βάση είναι πολιτικές και βρίσκονται στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων, στην επιδίωξη της διασφάλισης του μεγαλύτερου κέρδους, με αποτέλεσμα την ελλειπή συντήρηση των υποδομών, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Θυμίζουμε ότι, ενώ το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήριζε «ξεπούλημα» (και ήταν) τα 300.000.000 ευρώ που αξίωνε η τότε κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45.000.000 ευρώ στους Ιταλικούς σιδηροδρόμους στο πλαίσιο της συμφωνίας ( του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) με τους δανειστές!

Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις συνδικαλιστών

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών: «Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος»

«Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, τα αίτια της τραγωδίας θα διερευνηθούν από τις υπηρεσίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννης Ντίτσας.

«Ο σταθμάρχης δίνει την εντολή για να φύγει το τρένο και να πάει στον επόμενο σταθμό, ο κλειδούχος βρίσκεται μαζί με τον σταθμάρχη, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβει», εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα πάντα γίνονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν εισαχθεί, ωστόσο δεν λειτουργούν τα φωτοσήματα», πρόσθεσε ο Γ. Ντίτσας, ενώ όπως είπε, «ο μηχανοδηγός μπήκε στη γραμμή καθόδου, χωρίς να ξέρει τον λόγο για τον οποίο έλαβε τη συγκεκριμένη εντολή».

Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια»

«Δεν λειτουργεί τίποτα, λειτουργούν όλα χειροκίνητα» δήλωσε ο πρόεδρος Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας που δήλωσε στην ΕΡΤ ότι έχουν γίνει εκκλήσεις επανειλημμένως. «Ο μηχανοδηγός παίρνει οδηγίες από τους κατά τόπους σταθμάρχες γιατί δεν λειτουργούν τα συστήματα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης. Δεν λειτουργεί τίποτα. Υπήρχαν δεν λειτουργούν. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους υπεύθυνους».

Σχόλια