Πορεία στους δρόμους της Καισαριανής πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας από τις 11πμ έως το τέλος του ωραρίου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καισαριανής, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς από φορείς της πόλης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική πορεία στον κεντρικό δρόμο και την κεντρική πλατεία της Καισαριανής.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για:

1. Την αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους, για τις αλλοπρόσαλλες, αδικαιολόγητες και εκδικητικές μετακινήσεις, κάθε λίγο και λιγάκι, του προσωπικού, από την μια υπηρεσία στην άλλη και για τις απειλές που υφίσταται και κλήσεις σε απολογία. Δεν είναι τυχαίο ότι, λόγω αυτής της κατάστασης, παρατηρείται κύμα φυγής εργαζομένων με συνταξιοδοτήσεις και με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, καθώς και με την άρνηση ανάληψης θέσεων ευθύνης!

2. Τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου που έχει ανοίξει το δρόμο στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ανάθεση παράλληλων και αλλότριων καθηκόντων σε εργαζόμενους, στις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πνευματικό Κέντρο έδιωξαν όλο το προσωπικό για να ανατεθούν οι εργασίας στην ΚΟΙΝΣΕΠ και σε άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ η καθαριότητα, το πράσινο και τα τεχνικά συνεργεία παθαίνουν μπλακ άουτ μόλις φεύγουν οι συμβασιούχοι. 

Και ενώ είναι δραματική η έλλειψη προσωπικού, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην πρόσληψη των 14 μόνιμων εργαζομένων που ζήτησαν να μετατεθούν στο δήμο μας με την κινητικότητα, ούτε προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη των 5 μονίμων εργαζομένων που επιλέχτηκαν από πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, ενώ συνεχίζεται η αιμορραγία του δήμου από τη φυγή εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

3. Τη μη χορήγηση των ΜΑΠ και του γάλακτος για το 2022, τη μη διενέργεια, των προβλεπόμενων από τις ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές εργασίας, για την μη καταβολή των υπερωριών, από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, την μη απόδοση του επιδόματος covid, που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής να δοθεί ως υπερωριακή αμοιβή στους εργαζόμενους των ΚΕΠ, καθώς και για τις καθυστερήσεις πληρωμής της μισθοδοσίας συμβασιούχων εργαζομένων, που σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου, οδηγούν με βεβαιότητα στον κίνδυνο της μη τακτικής καταβολής της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων.

Η πολιτική των απευθείας αναθέσεων και των αθρόων προσλήψεων ειδικών συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, από την παρούσα δημοτική αρχή, επιδείνωσε τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετούν τις επιταγές του κεφαλαίου, και η ευθυγράμμιση της ΚΕΔΕ και της δημοτικής αρχής.

4. Την απειλούμενη περικοπή των χρωστούμενων ημερών κανονικής αδείας, των παρελθόντων ετών, που δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους, με ευθύνη της υπηρεσίας και την μη κανονική χορήγηση των ρεπό, για όσους εργαζόμενους υποχρεούνται να δουλεύουν Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι επίσης διεκδικούν τη στελέχωση όλων των παιδικών σταθμών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και την ομαλή διασφάλιση της λειτουργίας τους με τη δυνατότητα να προσφέρει τα απαραίτητα στα παιδιά και από άποψη σίτισης και ψυχαγωγίας.

 

Σχόλια