ΑΣΕ δήμου Παύλου Μελά: Λίγο τιμιότητα και ειλικρίνεια δεν βλάπτουν

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Το ΔΣ του συλλόγου μας κυκλοφόρησε ανακοίνωση με τίτλο: «Δικαίωση των εργαζομένων ΙΔΟΧ στην καθαριότητα σχολείων και του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά». Ως ΑΣΕ χαιρετίζουμε την υπογραφή συμβάσεων πλήρους και όχι μερικής απασχόλησης και θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να σταματήσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους και για να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, όχι μόνο στην καθαριότητα των σχολείων, αλλά και στα ΕΣΠΑ, στους παιδικούς σταθμούς, στα συνεργεία και παντού, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όμως αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια, γιατί η πλειοψηφία του ΔΣ, ασθμαίνοντας και αφού πληροφορήθηκε ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εργαζόμενων, έσπευσε να καρπωθεί το θέμα και γι’ αυτό έστειλε αίτημα, κατόπιν εορτής στο δήμαρχο (14/7), για να παραστεί στη συνάντηση την επόμενη μέρα (15/7) που είχε προγραμματιστεί από τους εκπροσώπους των ΙΔΟΧ εργαζομένων, για να ανακοινωθούν οι σχέσεις εργασίας, με τις οποίες θα εργαστούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου, θεώρησε το εαυτό της ταχυδακτυλουργό και σε ρόλο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, σε λίγες ώρες «πίεσε», «κατάφερε» και «έπεισε» το δήμαρχο και τη διοίκηση, για να μετατρέψουν τις συμβάσεις, από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, με την επιστολή που έστειλε στις 12:08 το μεσημέρι, την παραμονή της συνάντησης; Γνώριζαν ότι οι εισηγήσεις από τις υπηρεσίες ήταν έτοιμες και είχαν κατατεθεί από τις 11:24. Μόλις το πληροφορήθηκαν έτρεξαν για να λάβουν τα ευχαριστήρια;

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, γιατί η πραγματικότητα τους διαψεύδει, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και αν θέλουν, άλλοι φορά, να μην πιάνονται με τη «γίδα στην πλάτη» να πρωτοστατούν οι ίδιοι στη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων και ας έρχονται σε σύγκρουση με το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου. Επί τη ευκαιρία θέλουμε να ρωτήσουμε επίσης το εξής: Αφού συναντηθήκατε με τον δήμαρχο γιατί δεν θέσατε και τα τρέχοντα προβλήματα; Ήδη οι εργαζόμενοι εδώ και έναν μήνα δεν παίρνουν το γάλα. Οι όποιες δικαιολογίες που ακούγονται δεξιά και αριστερά δεν αφορούν τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στις ανθυγιεινές εργασίες, δικαιούνται και για λόγους πρόληψης και διαφύλαξης της υγείας τους, πρέπει να πίνουν καθημερινά 1 Litro γάλα και δεν τους ενδιαφέρουν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία καταδεικνύουν την αδιαφορία της διοίκησης απέναντι στην υγεία των εργαζομένων. Επίσης τι γίνεται με τις διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται ετησίως οι εργαζόμενοι; Τα αυτονόητα πρέπει να λύνονται στην ώρα τους για να μην αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να τα διεκδικούν δικαστικά.

Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα σε τι θεό πιστεύει ο καθένας μας, έχουμε τα ίδια συμφέροντα, δουλεύουμε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας και τα συμφέροντα μας έρχονται σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Επειδή, όμως, η πλειοψηφία του συλλόγου έχει αρνητικό παρελθόν και επειδή, πολλοί απ’ αυτούς, ταυτίστηκαν με την εργοδοσία στο θέμα των ΜΑΠ, πρέπει να μας πείσουν για τις προθέσεις τους και να μην συναντούνται με τη δημοτική αρχή για δημόσιες σχέσεις και για ανώδυνα και προσυμφωνημένα θέματα.

21/7/2022                                                                     Από την ΑΣΕ

Σχόλια