Το Βήμα των Συμβασιούχων: Αγ. Παρασκευή, Μαρκόπουλο, Γιάννενα

 

Δικαίωση δύο συμβασιούχων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Μετά από την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους, δύο συμβασιούχες – εργαζόμενες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι οποίες απασχολούνταν στις υπηρεσίες του Δήμου με την ειδικότητα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας/Συνοδών Απορριμματοφόρου. 

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  δέχθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής των εργαζομένων, υποχρεώνοντας το Δήμο Αγίας Παρασκευής να τις απασχολεί στη θέση εργασίας τους καταβάλλοντας σε αυτές τις νόμιμες αποδοχές τους, μέχρι την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Δικαίωση συμβασιούχου covid–19 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό επίσης το αίτημα προσωρινής διαταγής, για μια συμβασιούχο – εργαζόμενη του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας απασχολούμενη με σύμβαση covid–19, η οποία έληξε την 31η/05/2022 με την ειδικότητα ΔΕ Διοικητικού στις υπηρεσίες του Δήμου. 

Πιο συγκεκριμένα με την απόφαση αυτή, υποχρεώνεται ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής να συνεχίσει να απασχολεί στη θέση εργασίας της καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές, μέχρι την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Κινητοποίηση για την ανάκληση των 40 απολύσεων σχολικών καθαριστριώνστο δήμο Ιωαννιτών 

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 21 Ιουλίου 2022, 40 καθαρίστριες που απολύθηκαν από τον δήμο Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενες στα σχολεία του δήμου ζητάνε την άμεση ανάκληση των απολύσεων τους και μόνιμη και σταθερή εργασία.


Σχόλια