Σωματείο ΝΦ-ΝΧ: Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη όπως και άλλες παρόμοιες, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα

 


Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Γιώργο Χαρίση

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του δήμου Καισαριανής, επειδή ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον δήμαρχο Αλίμου η Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Η αστική δικαιοσύνη αξιοποιεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» και θεωρεί ότι με καταδικαστικές αποφάσεις θα κάμψει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από αγώνες και διεκδικήσεις. Με την επιβολή προστίμων και ποινές φυλάκισης νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και τα συνδικάτα θα σταματήσουν να ενημερώνουν, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν δημόσια την αντεργατική πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, κυβέρνησης και δημάρχων. Είναι γελασμένοι ΟΛΟΙ τους!!!

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη όπως και άλλες παρόμοιες, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απέναντι σε αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στο «κοστούμι» του νόμου «Χατζηδάκη», της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, απέναντι στην προσπάθεια «φίμωσης» συνδικαλιστών και συνδικάτων, οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: την οργανωμένη πάλη, την μαζικότητα και την αλληλεγγύη.

Η δίωξη των Σωματείων και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών, η προσπάθεια φίμωσης της φωνής αντίστασης που ορθώνουν και η αποκάλυψη της αλήθειας, επειδή δε συμβιβάζονται με τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Το ΔΣ


Σχόλια