«ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»: Συνδικαλιστικές διώξεις στον Άλιμο - Πολύ ανησυχητικές εξελίξεις

 


Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» σχετικά με τη δικαστική απόφαση σε βάρος του Γιώργου Χαρίση και την πειθαρχική δίωξη της Δ. Δημητρίου.

Στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας των αντεργατικών πρακτικών της διοίκησης Κονδύλη προστίθενται μία δικαστική απόφαση και ένα νέο Πειθαρχικό.

Η πρώτη αφορά, ύστερα από αγωγή του δημάρχου και αντιδημάρχων, στην επιβολή -εκτός από απαγορεύσεις, απειλές, υποχρεώσεις- από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δυσβάσταχτου προστίμου στο μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Γ. Χαρίση, επειδή “τόλμησε” να αναπαραγάγει δημοσιεύματα για τις αυταρχικές πρακτικές του δημάρχου Αλίμου. Πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη, καθώς σε περίπτωση που η απόφαση τελεσιδικήσει θα σημαίνει ότι όποιος ασκεί κριτική σε οποιαδήποτε διοίκηση θα κινδυνεύει με δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση. Όπως έχουμε δηλώσει και παλαιότερα τα εξώδικα και οι μηνύσεις δεν μπορούν να φιμώσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα ούτε στην πολιτική ούτε στον συνδικαλισμό, πεδία δράσης που φαίνεται ότι είναι ανεκτά από τη διοίκηση Κονδύλη μόνον εφόσον υμνούν το έργο της.

Η δεύτερη αφορά στη συνέχιση σε ανώτερο βαθμό της πειθαρχικής δίωξης της εργαζόμενης Δ. Δημητρίου, η οποία είχε “τολμήσει” επίσης, να καταγγείλει την παραβίαση της νομιμότητας στη διαδικασία καταβολής ενός επιδόματος. Τότε, μετά την καταγγελία της κ. Δημητρίου το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» προέβη σε αναφορά στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να ελεγχθεί η νομιμότητα. Όπως απεδείχθη η διοίκηση Κονδύλη είχε επιλέξει μία διαδικασία έξω από τα προβλεπόμενα από τον νόμο, παρακάμπτοντας την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, μη αποδίδοντας ούτε τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές ούτε τον νόμιμο φόρο. Για αυτό και υποχρεώθηκε, εν τέλει, από το Ελληνικό Δημόσιο να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εκπρόθεσμα, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί στον Δήμο. Και ενώ το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έχει αθωώσει την κ. Δημητρίου, αυτή εξακολουθεί να διώκεται.

Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» για μία ακόμη φορά δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράστασή του και στους δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αλλά και της πολιτικής κριτικής είναι μία ακόμη πράξη που ευθυγραμμίζεται με την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί ο Δήμαρχος στο δήμο και τις υπηρεσίες του και σε κάθε περίπτωση παραβιάζει τους κανόνες της δημοκρατίας.

Τέτοιες αποφάσεις και τέτοιες πρακτικές απέναντι στην άσκηση δημόσιας κριτικής για πρόσωπα που κατέχουν αιρετά αξιώματα δεν τιμούν τον Δήμο μας.

_____________________________________________________________

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Αλίμου ΕΔΩ και την δήλωση του Γιώργου Χαρίση για την καταδικαστική απόφαση ΕΔΩ

Παλαιότερες ανακοινώσεις του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» σχετικές με τα εργασιακά θέματα στον δήμο Αλίμου:

Αντεργατικές πρακτικές της διοίκησης Κονδύλη

ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ: Να ανακαλέσει τα εξώδικα ο Δήμαρχος Αλίμου

Βιομηχανία εξωδίκων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον δήμαρχο Αλίμου

Πηγή: https://anokatostokalamaki.wordpress.com/2022/06/27/syndikalistikew_dioxeis_ston_alimo/

 

Σχόλια