Σωματείο Νίκαιας - Ρέντη: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

 

Όχι στις δολοφονικές επιθέσεις! Οι φασίστες στη φυλακή!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιούνη

Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η  δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια  μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία και όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο την 7η Οκτώβρη 2020.

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν στόχο μόνο τους μετανάστες. Τόσο στη Βουλή, όσο και στο δρόμο, στάθηκαν πάντα στο πλευρό της εργοδοσίας και ενάντια στους εργαζόμενους, στα χωράφια, στη χαλυβουργία, στο λιμάνι. Σήμερα δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Γιατί παρά την αποφασιστική δράση του αντιφασιστικού κινήματος που περιόρισε σημαντικά τις δολοφονικές επιθέσεις, οι συμμορίες των νεοναζί συνέχισαν την εγκληματική τους δράση και μετά τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, αλλά και μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δολοφονία του εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Κέρκυρα (Νοέμβριος 2018) από μέλος και εκλογικό αντιπρόσωπο της συμμορίας της Χ.Α., αλλά και τις πιο πρόσφατες επιθέσεις κατά μεταναστών και αγωνιστών της αριστεράς στα Πατήσια, τα Πετράλωνα, τον Κόκκινο Μύλο και το Νέο Ηράκλειο. Οι δράστες της τελευταίας επίθεσης μάλιστα δεν παρέλειψαν να δηλώσουν και την υποστήριξή τους στο ναζιστικό τάγμα «Αζόφ», μέλη του οποίου μίλησαν πρόσφατα στην ελληνική βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού Πρόεδρου Ζελένσκι. 

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ., στρυμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, την διαχείριση της πανδημίας και την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Αυτό κατά συνέπεια, αποθρασύνει τους φασίστες που επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου. Γι' αυτόν το λόγο, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι και να επαναλάβουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις!

Με την αποφασιστική μας παρουσία στο Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και  φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα.

Στις 15 Ιούνη καλούμε σε συμμετοχή στη στάση εργασίας 7 π.μ. – 11 π.μ. που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση 9 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως & Αλεξάνδρας)


Σχόλια