ΣΟΜΕΔΠ: Συνεχίζουμε την ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία - ΚΑΝΕΝΑΣ για δουλειά το Σαββατοκύριακο 2 - 3 Ιουλίου 2022

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 & 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Όσο συνεχίζει η δημοτική αρχή Πειραιά να εμπαίζει τους εργαζόμενους, να αδιαφορεί και να απαξιώνει τα προβλήματα που η ίδια τους έχει δημιουργήσει, τόσο θα μας βρίσκει ενωμένους απέναντι της.

Η έντονη προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με την διοίκηση της υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους με εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις και αλλαγές βαρδιών, υπερ-εντατικοποίησης της εργασίας και απειλών για κόψιμο του μεροκάματου, με στόχο την υποχώρηση των εργαζομένων από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, πέφτει καθημερινά και σε μεγαλύτερο κενό.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους έχουν αποδείξει στην δημοτική αρχή ότι δεν είναι ιθαγενείς να ζαλίζονται με τα καθρεπτάκια που τους μοιράζει, όπως η ίδια θέλει να νομίζει ότι είναι.

Τα αυταρχικά φιρμάνια συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη που συνοδεύονται με τις κατά παραγγελία νομικές γνωμοδοτήσεις και που δεν έχουν καμία ισχύ, δεν πτοούν τους εργαζόμενους και το Σωματείο και πολύ περισσότερο δεν τους κάνει να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους.

Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ή βρίσκονται σε εξέλιξη από δύσκολους κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως των λιμενεργατών της cosco, της e-food, των οικοδόμων, της ΛΑΡΚΟ, Πετρέλαια και Λιπάσματα Καβάλας και αλλού, δείχνουν ξεκάθαρα ότι μόνο με τον δικό μας αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά την αποχή από την υπερεργασία και το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου 2022 και προετοιμάζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πηγή:  https://megalo-limani.blogspot.com/


Σχόλια