ΘΟΒ_Συνδικαλιστικού_ΜΕΡΑ25: Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Γ. Χαρίση.

 

🔴Όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού.
🔴Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Γ. Χαρίση.
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία συστημική προσπάθεια φίμωσης και απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης που θυμίζει άλλες εποχές!
Στα πλαίσια αυτά φαίνεται να εντάσσετε και η πρωτόδικη καταδίκη του Γιώργου Χαρίση, συνδικαλιστή και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή αναδημοσίευσε ανακοινώσεις αλληλεγγύης συλλόγων εργαζομένων που κατήγγειλαν πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται συνδικαλιστές. 
 
Εκτός της καταβολής χρηματικού ποσού, ο Γ. Χαρίσης οφείλει να ανακαλέσει και να διαγράψει τα δημοσιεύματα και επιπλέον του απαγορεύεται η δημοσίευση των ανακοινώσεων στο μέλλον. 
 
Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό απαγορεύεται η ανάδειξη των προβλημάτων σε χώρους εργασίας και η κριτική σε καταχρηστικές ενέργειες του κράτους και της εργοδοσίας. Καταστρατηγείται το συνταγματικό δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και απαγορευτεί την άσκηση δημόσιας κριτικής. Δυστυχώς η περίπτωση του Γιώργου Χαρίση δεν είναι η μοναδική. 
 
Το συνδικαλιστικό του ΜέΡΑ25 εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Γιώργο Χαρίση και καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. 
 
Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της ανεμπόδιστης άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το δικαίωμα αυτό.

Σχόλια