ΜΕΤΑ Αλίμου: Αποτελεί «ντροπή» ο έλεγχος νομιμότητας, κύριε δήμαρχε;

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

Κλαυσίγελο προκαλεί σε όλους όσοι γνωρίζουν, η τοποθέτηση του κ. Δημάρχου Αλίμου σε πρόσφατη παρέμβασή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα η προσβλητική κι απαξιωτική αναφορά του στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που σύμφωνα με τον νόμο εποπτεύει κι ελέγχει την λειτουργία των ΟΤΑ.

Τη θεωρεί «ντροπή» και προτρέπει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών να την «καταργήσει», γιατί δεν βλέπει τον λόγο ύπαρξής της.

Εάν εννοεί ο κ. Δήμαρχος ότι είναι «ντροπή» για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που τον έχει αφήσει ασύδοτο κι ανέλεγκτο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας του, να αυθαιρετεί και να παρανομεί, παρακάμπτοντας τους κατέχοντες τα τυπικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος για να κατέχουν τη θέση του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κι επιβάλλοντας -διατηρώντας στη θέση αυτή, τον στερούμενο τους τίτλους σπουδών και τα προσόντα νυν (και… αεί) Διευθυντή, τότε ναι, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει δίκιο.

Όμως -αντ’ αυτού- ο κ.Δήμαρχος παραπονείται, διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέλει -λέει- να του επιβάλλει εκείνη Προϊστάμενο και του χαλάει τα σχέδια, τα οποία εφαρμόζει κι εξυπηρετεί ο «εκλεκτός» του, όπως και του προκατόχου του.

Και γεννιέται το εύλογο ερώτημα: Αποτελεί «ντροπή» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός της, επειδή θέλει να εφαρμόσει τον νόμο; Απέναντι στην υποτροπιάζουσα παρανομία που συντηρείται επί μακρόν στον Δήμο Αλίμου;

Για το μόνο που θα έπρεπε να ελέγχεται η Αποκεντρωμένη, είναι διότι δεν υπήρξε αρκούντως αποφασιστική και δραστική στο θέμα αυτό.

Αλήθεια, τι απέγινε η σχετική με το θέμα αυτό υπ’ αρ. Πρωτ. 41959/23100 αναφορά που υπέβαλλε για πρώτη φορά στις 3 Ιουνίου 2015 ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου Κουρμουλάκης Γεώργιος και μέλος του ΜΕΤΑ; Όπως και η ομοειδής υπ’ αρ. Πρωτ. 93 από 27 Ιουλίου 2017 αναφορά του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη; Ή και η πρόσφατη από 25 Αυγούστου 2021 σχετική αναφορά Μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και του ΜΕΤΑ;

Μήπως πρέπει να ενημερώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τους Δημότες του Αλίμου για την τύχη των αναφορών αυτών;

Πόση θρασύτητα απαιτεί μια τοποθέτηση, που ζητάει και τα «ρέστα» από πάνω; Πόση έπαρση κι αλαζονεία υποδηλώνει; Πόσο σκανδαλώδης και προκλητική μπορεί να είναι;

Είναι «ντροπή» η Αποκεντρωμένη, διότι -έστω- προσπαθεί να σας ελέγξει κύριε Δήμαρχε; Θα θέλατε να την καταργήσετε; Για να είστε πλήρως ασύδοτος και να συμπορεύεστε με τον Διευθυντή που διατηρείτε, παρά την καταφανή έλλειψη των νόμιμων προϋποθέσεων που απαιτεί η θέση; Τόσο «αναγκαίος» είναι και σε εσάς — -όπως και στον προκάτοχό σας- ο νυν Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών;

Η αντίδρασή μας δεν θα εξαντληθεί σε αυτή την ανακοίνωση-δήλωση. Θα ακολουθήσει σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για να αποκαλυφθούν πλήρως οι προθέσεις και οι διαθέσεις.


31-10-2020
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

 

Σχόλια