Δ.Σ. Καλλιθέας: Ναι στα αιτήματα των υπαλλήλων για ΜΑΠ | Εργαζόμενοι: Τέλος η αποχή

 


Το προσχέδιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

Να σταματήσει η αποχή τους από την παροχή του έργου της καθαριότητας, αποφάσισαν την Κυριακή 31/10, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Καλλιθέας, σε Γενική Συνέλευσή τους, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να καταλήξει στην καθολική αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, το περασμένο Σάββατο, όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο δεκαήμερο στην πόλη με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των ΜΑΠ αφορά σε περίπου 650 εργαζόμενους απαιτούν την καταβολή σε χρήμα των ΜΑΠ του 2020 που δε δόθηκαν σε είδος αλλά και την απόδοση, μέχρι σήμερα, των ΜΑΠ του 2021, όπως μάσκες, γάντια, μπουφάν, παπούτσια, κλπ.), μέσα που είναι ιδιαίτερα αναγκαία για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με το neakallithea.gr, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ζήτησε να ακουστούν πρώτα οι θέσεις των εργαζομένων και στη συνέχεια ο ίδιος θα τοποθετηθεί για το σύνολο των ζητημάτων που θα τεθούν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ραφαήλ Μηλιώνης προχώρησε σε μια σύντομη αναδρομή των γεγονότων εισήγηση και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων και των εργαζομένων.

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων έκαναν λόγο για ευθύνες που βαραίνουν τη Διοίκηση του Δήμου, ενώ στο σύνολο τους ζήτησαν από το δήμαρχο Καλλιθέας να μην κρύβεται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αναλάβει δράση και ευθύνες.

Ο δήμαρχος απαντώντας ανέφερε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να δοθούν οι επιθυμητές λύσεις για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία να προσεχτεί η διατύπωση της έτσι ώστε να είναι νόμιμη και χρήσιμη για τους εργαζόμενους.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τις δεσμεύσεις – προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και των προτάσεων που κατέθεσαν τόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης όσο και ο Νίκος Ξεντές από την αριστερή δημοτική κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ






Σχόλια