ΕΑΣ: Θέλουν την υποβάθμιση και το κλείσιμο του ΚΕΠ Καισαριανής;

 ΚΕΠ Καισαριανής

Σε ολισθηρό δρόμο κινείται ο δήμος Καισαριανής στα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού του!

Μετά τις μετακινήσεις εργαζομένων, χωρίς καμιά συζήτηση, με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, ακόμα και σε θέσεις που αντίκεινται στον Κώδικα Κατάταξης Δημοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007) και σε καθήκοντα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ειδικότητά τους.

Μετά τις συνεχείς μας καταγγελίες για εκβιασμούς και τρομοκρατία των εργαζομένων.

Μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση των αναρτήσεων των εργαζομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των απειλών ότι αν κοινοποιούν ή κάνουν reaction ανακοινώσεις που κάνουν κριτική στη δημοτική αρχή, θα αντιμετωπίσουν την άσκηση πειθαρχικών διώξεων κλπ.

Μετά την ανακοίνωση της ΔΑΣ εργαζομένων δήμου Καισαριανής που λειτούργησε ως φερέφωνο και δεκανίκι της δημοτικής αρχής και επειδή δεν υπάρχει αγωνιστική αντιπαράθεση του σωματείου με την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος τώρα το τερμάτισαν.

Με την 2203 απόφασή του ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χ. Βοσκόπουλος, αποφάσισε την μετάταξη δύο (2) υπαλλήλων του ΚΕΠ Καισαριανής από τον κλάδο ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών σε ΠΕ Διοικητικού.

Τα ερωτήματα που τίθενται, όσον αφορά την νομιμότητα αυτής της απόφασης είναι:

1. Έκαναν αίτηση οι παραπάνω υπάλληλοι σε προκηρυχθείσα θέση του δήμου και αν ναι πότε; Αν είχε γίνει όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε το αίτημα να διαβιβαστεί στο Γ’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Αττικής. Σύμφωνα με το άρθρο 75, του Ν.3584/2007 η «Μετάταξη υπαλλήλου σε κενή θέση άλλου κλάδου της ίδιας κατηγορίας του ίδιου Ο.Τ.Α. επιτρέπεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου, ύστερα από γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.»

2. Αν οι μετατάξεις γίνονται με τις διαδικασίες του άρθρου 261 του ν.4555/2018 όπου οι «...Μετατάξεις των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου Δ.Υ.Π. από Κ.Ε.Π. σε Κ.Ε.Π. εντός του ίδιου ή άλλου Δήμου διενεργούνται με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπό την προϋπόθεση ότι το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου, βεβαιώνει ότι είναι επαρκής η απομένουσα στελέχωση στο Κ.Ε.Π...».

Ανεξάρτητα όμως από την τήρηση της νομιμότητας ή όχι, το ερώτημα παραμένει: Είναι επαρκής η απομένουσα στελέχωση στο Κ.Ε.Π ή η απόφαση αυτή οδηγεί στην πλήρη υποστελέχωση και διάλυση του ΚΕΠ Καισαριανής; Θεωρούμε ότι για το θέμα αυτό έχουν λόγο όχι μόνο οι εργαζόμενοι στο δήμο, αλλά και οι πολίτες της Καισαριανής, που θα ταλαιπωρούνται και θα αναγκάζονται να τρέχουν στου Ζωγράφου, στο Παγκράτι ή στο ΚΕΠ Συντάγματος για να εξυπηρετηθούν.

Ζητάμε την ανάκληση αυτής της απόφασης και τη διεκδίκηση από την δημοτική αρχή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου.

29/10/2021                                                     Από την ΕΑΣ

Σχετικά:

https://metaota.blogspot.com/2021/10/blog-post_32.html

https://metaota.blogspot.com/2021/09/blog-post_20.html

ΕΑΣ Καισαριανής: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η μετακίνηση εργαζομένης στο ΚΕΠ

Σχόλια