Στηρίζουμε τους συμβασιούχους στους Παιδικούς Σταθμούς της Αγίας Παρασκευής

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»: Νέα Οργανωτική Γραμματέας η ...

ΤΕΤΆΡΤΗ 3/11/2021 & ώρα 18:00μ.μ. θα κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σωματείο εργαζομένων του δήμου (ΣΕΔΑΠ), απαιτώντας τη θετική γνώμη του δήμου στην δίκη για την μετατροπή των επί χρόνια συμβάσεων τους σε Αορίστου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ)

Κατόπιν της άρνησης του δημάρχου να συνομολογήσει στην αγωγή που έχουν καταθέσει συνάδελφοι – συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, τόσο με το ΔΣ του ΣΕΔΑΠ όσο και με εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ και των συναδέλφων – συμβασιούχων, ο ΣΕΔΑΠ κατέθεσε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. πρωτ. 26698/29-10-2021), προκειμένου να ληφθεί θετική απόφαση συνομολόγησης στην εν λόγω αγωγή, το οποίο επίσης ο δήμαρχος σε προφορική δήλωσή του, αρνήθηκε να συμπεριλάβει στα θέματα προς συζήτηση.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ο δήμαρχος παραδέχθηκε και ο ίδιος, ότι ο δήμος Αγίας Παρασκευής τα επόμενα δύο χρόνια θα παραλάβει νέους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς και θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό από το σημερινό, εμμένει όμως στην απόφασή του να μην συνομολογήσει ο δήμος στην αγωγή για την μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε Αορίστου Χρόνου και η οποία εκδικάζεται τις επόμενες μέρες, με πρόσχημα τα οικονομικά του δήμου και τα ελλείμματα που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας.

Η αναγκαιότητα για μονιμοποίηση των συναδέλφων στους παιδικούς σταθμούς είναι αυταπόδεικτη εφόσον όλοι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών για περισσότερα από 10 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Η λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεις, με κέρδη και ζημιές, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο κομμάτι, την αγωγή των παιδιών μας, μας βρίσκει απέναντί τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή, να σταματήσει να παίζει με το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων, να τους κρατά σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, να απαιτήσουν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουν θετική απόφαση για την συνομολόγηση στην αγωγή για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου όλων των εργαζομένων.

Καλούμε και τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί κατά την ημέρα και ώρα της συνεδρίασης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια