ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Η απάντησή μας είναι η αύξηση και όχι η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

Pin στον πίνακα Ελλάδα

Πέντε χρόνια κυοφορείται ο περιορισμός και η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΟΤΑ και στις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Πέντε χρόνια περιμένουν να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να το πράξουν. Είμαστε σίγουροι ότι μεθοδεύεται η περικοπή του, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή.

Είναι γνωστό ότι η περικοπή του εντάσσεται στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης για περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο περί δήθεν «υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών», όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας! Αυτό σε απλά Ελληνικά στις «εγχώριες πρακτικές» σημαίνει τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, τον περιορισμό, και την πλήρη περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε κάποιους κλάδους και ειδικότητες.

Όλοι βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση -και κατ' επέκταση την αύξηση της επικινδυνότητας- της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού παλαίωσης και πλημμελούς συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού, μη παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, πολλά από τα οποία, δυστυχώς, είναι θανατηφόρα.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θεωρεί αιτία πολέμου την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, και αποτελεί πρόκληση να γίνεται σε μια περίοδο που η ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κατατρώει το μισθό μας και το οικογενειακό εισόδημα.

Δεν βολευόμαστε, όμως, στο να μείνουν και τα πράγματα όπως είναι σήμερα. Διεκδικούμε την αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και την καταβολή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς και ένταξη όλων αυτών των κατηγοριών εργαζομένων στο καθεστώς συνταξιοδότησης των ΒΑΕ.

Καλούμε τέλος την την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα συνδικάτα των νοσοκομείων και των άλλων κλάδων εργαζομένων στους οποίους καταβάλλεται το ανθυγιεινό επίδομα ή διεκδικούν την καταβολή του, να συντονιστούν και να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, ώστε να προλάβουν και να αποτρέψουν κάθε αρνητική εξέλιξη που θα προέλθει από το αντεργατικό πλάνο της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο επίδομα.


22-10-2021                      Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Σχόλια