Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία Αγ. Παρασκευής: Εφιάλτης διαρκείας οι φωτιές, ζωή δίχως μέλλον το αύριο...

 


Από το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου έως και σήμερα, σε πύρινο μέτωπο 30 χλμ μαίνονταν ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στο βορειοανατολικό λεκανοπέδιο της Αττικής, κατακαίοντας την χλωρίδα και την πανίδα του, οικίες και απειλώντας την ζωή κατοίκων, πυροσβεστών, εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντών, που δίνουν τιτάνιες μάχες για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Σε αυτό το καταστροφικό σκηνικό η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της απαξίωσης και εγκατάλειψης των πολιτών, αποκρύπτοντας την πραγματική διάσταση της καταστροφής, με μόνα όπλα της την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και τη γιγάντωση του φόβου, στέλνοντας επανειλημμένα μηνύματα 112 GRALERT για εκκένωση περιοχών. Πόσο βολικό τελικά είναι για τους ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ενώ ρημάζονται τα κατάφυτα μέρη μας, να επιταχύνουν τις οικονομικές συμφωνίες της ΝΤΡΟΠΗΣ για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, επικαλούμενοι μονίμως με θράσος την κλιματική αλλαγή, τους ισχυρούς ανέμους, την απερισκεψία πολιτών, κλπ., καταργώντας τις ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, αμελώντας την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, αρνούνται να επανδρώσουν το πυροσβεστικό σώμα, να αυξήσουν και να ενισχύσουν τα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα) πυρόσβεσης με συστήματα νυχτερινής πτήσης.

Και ενώ κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται το ολοκαύτωμα της χώρας μας, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό και αποδοτικό μέτρο πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Δήμαρχοι των περιοχών πρασίνου όπου στο βωμό του κέρδους και της διατήρησης υποτελούς σχέσης με την κυβέρνηση, παίρνουν αποφάσεις δόμησης επιβαρυντικές και επικίνδυνες για το περιβάλλον, αποφεύγουν την αγορά υδροφόρων και εξειδικευμένων μηχανημάτων, απαξιώνουν την σημαντικότητα της πρόσληψης μονίμου και εποχικού προσωπικού πολιτικής προστασίας, μετακυλούν την υποχρέωση καθαρισμού εξωτερικών χώρων στους πολίτες της φτωχοποιημένης χώρας μας, μέσω υποχρεωτικών προστίμων.

Μόνο μέλημα τους είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, οι αναθέσεις εργολαβιών στους ιδιώτες για την, όπως αποδείχθηκε, ανεπιτυχή περισυλλογή ξερών κλαδιών στις δασικές περιοχές Δήμων, καθώς και η δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών για το «εύκολο ξέπλυμα» δημοσίου χρήματος.

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι κρύβονται πίσω από τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλούμενοι έλλειψη οικονομικών πόρων. Τα παιδιά και ενήλικες με αναπνευστικά προβλήματα καθώς και τους τραυματισμένους εργαζόμενους, τα σκοπίμως υποστελεχωμένα και εξαθλιωμένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ τους περιθάλπτουν και όχι οι ευνοούμενοι ιδιωτικοί κολοσσοί υγείας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το παραμύθι όμως μας τελείωσε!!! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ και όχι στις επιβεβλημένες δημόσιες παροχές ασφάλειας, προστασίας  και διαβίωσης των πολιτών.

Ως Εργαζόμενοι ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ την επαναφορά των καταργηθέντων ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, την ενίσχυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, την ΠΡΌΣΛΗΨΗ προσωπικού στο πυροσβεστικό σώμα και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

Για να μην ξαναζήσουμε και επανειλημμένως θρηνήσουμε ένα Νέο ΜΑΤΙ!!!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΤΖΑΝΙΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ & ΑΝΘΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Σχόλια