Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αγ.Παρασκευής: Αυτή είναι και η κορυφαία διαφορά μας, ότι για εμάς την πρώτη θέση κατέχει το σωματείο και κατόπιν η όποια πολιτική παράταξη!



Την Παρασκευή 12-7-2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλεγεί το νέο προεδρείο. Η Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία και τα εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων είναι σταθερά και με συνέπεια, δίπλα στους αγώνες των Εργαζόμενων όλα τα χρόνια.

Θέλουμε να ευχηθούμε στην Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλή θητεία ως προεδρείο του ΣΕΔΑΠ και καλά αποτελέσματα να έχουμε, ως σωματείο στους αγώνες μας για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζόμενων.

Η Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία, έχοντας διανύσει μια συνδικαλιστική πορεία ετών, έχει πείσει τους συναδέλφους για τις προθέσεις της, τον ενεργό ρόλο της και την πεποίθησή της ότι μόνο η μαζική ενωτική συμμετοχή των εργαζόμενων στα κοινά φέρουν αποτέλεσμα. Όμως, για να επιτευχθεί η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και να αναζωογονούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες, θεωρούμε απαραίτητη την εναλλαγή των προσώπων, προκειμένου και άλλοι συνάδελφοι να αναλαμβάνουν ευθύνες και πρωτοβουλίες στις συλλογικές διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Αγίας Παρασκευής δεν μας προκάλεσε έκπληξη, μιας και μόλις ανέλαβε την διοίκηση του Συλλόγου μετά τη σύσταση του νέου Δ.Σ., εμμένει σε μια διασπαστική τακτική, στέκεται στην τυπολατρεία και ψέγει τα μέλη της Αγωνιστικής Ενωτικής Παράταξης ότι δεν συμμετέχουν στη σύσταση του Προεδρείου, που αποφάσισαν. Τους υπενθυμίζουμε ότι ίδιοι λίγο καιρό πριν την διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου μας, διόλου τυχαία, αντιθέτως μεθοδευμένα, προέβησαν σε ενέργειες που έθεσαν σε ανισορροπία την ενότητα των εργαζόμενων και την αξιοπιστία του Συλλόγου, φτάνοντας στο σημείο να εκμεταλλεύονται τα προβλήματα που ταλανίζουν πάγια τους εργαζόμενους και να συλλέγουν υπογραφές εναντίον του Συλλόγου!

Είναι γνωστή επίσης η τακτική της ΔΑΣ και στο σύλλογό μας, αλλά και αλλού, ακόμη και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι εκεί που δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, είτε δεν συμμετέχει στο προεδρείο (βλέπε ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ κλπ), είτε κατέχει διακοσμητικά τη θέση του προεδρείου για να προωθεί και να υλοποιεί μόνο τα παραταξιακά της και όχι τα συλλογικά μας συμφέροντα.

Ποιον αλήθεια βλάπτει αυτή η τακτική σας και τι τελικά είναι σημαντικό; Αυτή είναι και η κορυφαία διαφορά μας, ότι για εμάς την πρώτη θέση κατέχει το σωματείο και κατόπιν η όποια πολιτική παράταξη.

Με τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντεργατική επίθεση που ήδη δεχόμαστε από τη νέα διοίκηση, δεν έχουμε την πολυτέλεια, συνάδελφοι του Δ.Σ. να βρισκόμαστε σε παράλληλο σύμπαν!

Τα προβλήματα παραμένουν και για αυτά καλούμαστε ΤΩΡΑ να πάρουμε αποφάσεις, να ενώσουμε τους εργαζόμενους, όπως συνέβαινε στην προηγούμενη θητεία που το Προεδρείο έσκυβε πάνω από τα εργασιακά θέματα όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις, μικροπολιτικά και μικροπαραταξιακά παιχνίδια. Αυτή είναι η θέση μας ξεκάθαρα και θα υπερασπιστούμε σθεναρά όλους τους εργαζόμενους, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ελάχιστης διαφοράς των 11 ψήφων από την πρώτη δύναμη και με τις τρεις έδρες που κατέχουμε, ως ενέργα και μαχόμενα μέλη χωρίς τίτλους & αξιώματα, διαμαρτυρόμενοι για τον διασπαστικό ρόλο που έπραξε η ΔΑΣ, με μόνο γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων, μιας και αυτό είναι το πρώτιστο για εμάς. Ως παράταξη έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι η ενότητα, η καλή συνεργασία και η συλλογική δράση θωρακίζονται από την συμμετοχή όλων και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε απαρέγκλιτα!


Σχόλια