Απάντηση του ΜΕΤΑ ΟΤΑ στην ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, «Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα…»



Μετά την άρνηση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ να αναλάβει η Ομοσπονδία  την έκδοση της διακήρυξης της παράταξης του ΜΕΤΑ ΟΤΑ για το 49ο ενδιάμεσο συνέδριο, -όπως γίνεται για όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στη δύναμή της όλα τα χρόνια- του υπενθυμίζουμε ότι το ΜΕΤΑ ΟΤΑ εξέλεξε 16 σύνεδρους για το 48ο συνέδριο στην Χαλκιδική, οι οποίοι θα συμμετέχουν, όπως προβλέπεται, και στο ενδιάμεσο συνέδριο στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα. 

Επίσης, μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες του ίδιου συνεδρίου, εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι όλων των παρατάξεων και του ΜΕΤΑ ΟΤΑ, για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. 

Από εκεί, με την ίδια διαδικασία, εκλέχθηκαν 3 μέλη της παράταξης στο Γενικό Συμβούλιο, εκ των οποίων ένας μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται να θυμίζουμε στον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ που απαντάει ότι δεν υπάρχει στην ομοσπονδία τέτοια παράταξη και δείχνει βιασύνη να σβήσει τα ίχνη του ΜΕΤΑ ΟΤΑ, ότι η Ομοσπονδία εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από παρατάξεις, και δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ίσως γιατί έμπρακτα συχνά του θυμίζουμε ότι οι νικηφόροι αγώνες των εργαζόμενων δεν περιμένουν τα διαπιστευτήρια κανενός, πόσο μάλλον εκείνων που τους διαχωρίζουν, ανάλογα με την παραταξιακή τους ταυτότητα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, για λόγους που ο ίδιος έχει κρίνει και που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό, έχει απαγορεύσει σε εκπρόσωπο της παράταξης -μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων- να τοποθετηθεί για εργασιακά θέματα συναδέλφων, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και σε σύσκεψη συλλόγων.

Είναι άλλωστε γνωστή η μεροληπτική  στάση του, απέναντι σε διώξεις συνδικαλιστών από αιρετούς, που δεν πρόσκεινται στην παράταξή του. Γεγονός που το δηλώνει απροκάλυπτα και εκθέτει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η αφωνία της απέναντι στην αγωγή που άσκησε ο Δήμαρχος Αλίμου στον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ και Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Γ.Χαρίση, επειδή αναδημοσίευσε ψηφίσματα συμπαράστασης Ομοσπονδιών και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, σε διωκόμενη εκλεγμένη συνδικαλίστρια.

Καλούμε τον Πρόεδρο να περιοριστεί στον θεσμικό του ρόλο, που είναι ο συντονισμός της Ε.Ε. και του Γενικού Συμβουλίου για αγωνιστικές διεκδικήσεις υπέρ των συναδέλφων εργαζόμενων και όχι να "λογοκρίνει" παρατάξεις, για τις οποίες, εξάλλου, δεν του πέφτει λόγος. 

Καλούμε, επίσης, το σύνολο του Γενικού Συμβουλίου να πάρει θέση σε αυτή την τακτική, που φιμώνει φωνές συναδέλφων που αγωνίζονται για τα προβλήματα των εργαζόμενων, απαξιώνει και δυσχεραίνει τη δημοκρατική λειτουργία της Ομοσπονδίας.


ΜΕΤΑ ΟΤΑ                                                                                    28 Νοεμβρίου 2023

Σχόλια