ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 

Αλληλεγγύη στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ έχει αναγκαστεί να ασχοληθεί ξανά με τα «καμώματα» του Δημάρχου Καισαριανής κ. Χ. Βοσκόπουλου. Έχουμε καταγγείλει, επίσης παλιότερα, το γεγονός ότι απέστειλε ως μέσο εκφοβισμού, σε συνδικαλιστική παράταξη που μετέχει με εκπροσώπους της στον Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, εξώδικο(!) για συνδικαλιστική ανακοίνωση, με το οποίο μάλιστα ζητούσε να «καταδώσουν» οι συνάδελφοι τον συντάκτη!

Αυτή τη φορά, προφανώς θέλοντας να καλύψει την «αλλαγή πλεύσης» του στο θέμα στήριξης συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις στον Δήμο κι έχουν προσφύγει δικαστικά για την παράταση της σύμβασής τους, (δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές και όλοι οι ψήφοι μετράνε), επιτέθηκε φραστικά - και όχι μόνο - στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων, μην μπορώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το σωματείο με τους εργαζόμενους.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, ο Δήμαρχος τους έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους «καλωσορίσματα», ενώ δεν παρέλειψε να πει και στους εργαζόμενους που παρευρίσκονταν, ότι ήταν λάθος που απευθύνθηκαν στο σωματείο τους!

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Σύντομα, ο συνάδελφος έλαβε κλήση σε απολογία με πρόσχημα ότι τον βιντεοσκοπούσε χωρίς την άδειά του. Πρακτική που, όπως ομολογεί το Δ.Σ. του Συλλόγου σε ανακοίνωσή του, ακολούθησε ο ίδιος χωρίς την συγκατάθεση των εργαζόμενων.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν είναι ανεκτές αλλά δεν συνάδουν με την πρακτική του ανοικτού, δημόσιου και δημοκρατικού διαλόγου που οφείλουν οι διοικούντες να διατηρούν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και της βελτίωση της παροχής τους προς τον δημότη.

Στηρίζουμε τον συνάδελφο αντιπρόεδρο του Συλλόγου και καλούμε τον Δήμαρχο Καισαριανής να αποσύρει την προσχηματική κλήση σε απολογία. Να σταματήσει η στοχοποίηση του συναδέλφου που μόνο στόχο έχει να κάμψει το ηθικό του και να πάψει την συνδικαλιστική του δράση. Τον ειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές συσπειρώνουν και δυναμώνουν τους εργαζόμενους και δεν τους τρομοκρατούν γιατί μόνο τιμητικές είναι για συναδέλφους που αντιστέκονται.

26.09.2023                                            Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Διαβάστε Επίσης:  ΕΑΣ Καισαριανής: Καθ' εις εφ' ω ετάχθη

Καισαριανή: Ο δήμαρχος καλεί σε απολογία τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Θοδωρή Ηλιόπουλο


Σχόλια