Σχετικά με τις ημέρες εργασίας και χορήγησης υποχρεωτικής ανάπαυσης

 

Εφαρμογή Β.Δ.748/1966 (περί υποχρεωτικής ανάπαυσης μετά από εργασία πέραν των πέντε ωρών την Κυριακή)

Ερώτηση:

Με γραπτό ερώτημά τους το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας ζητά να ενημερωθεί αν ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται το άρθρο 10 του Β.Δ 748/1966 που αφορά στην υποχρεωτική ανάπαυση μετά από εργασία πέραν των πέντε ωρών την Κυριακή.

Στο Δήμο, με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατ΄εφαρμογή του άρθρου 36 Ν. 3584/2007, έχει καθιερωθεί διαφορετικό ωράριο λειτουργίας για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με 24ωρη λειτουργία όλες τις ημέρες του έτους και, μεταξύ άλλων, λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες για μέρος του Προσωπικού.

Η Υπηρεσία μέχρι τώρα αποζημιώνει τους υπαλλήλους που εργάζονται τις Κυριακές υπερωριακά, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς όμως να εφαρμόζει το άρθρο 10 του παραπάνω Β.Δ. Θα θέλαμε την άποψή σας αν τυγχάνει εφαρμογής το Β.Δ 748/1966, παρόλο που δεν προβλέπεται από το Κώδικά Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Απάντηση:

Τα ζητήματα του χρόνου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τα ζητήματα εκείνα που άπτονται του χρόνου εργασίας ρυθμίζονται με τις διατάξεις της από 29 Δεκεμβρίου 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΕΚ Α\\'299) που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν.1157/1981 (ΦΕΚ Α\\'126).

Οι διατάξεις του εν λόγω Νόμου είναι νεότερες και ειδικότερες των αντιστοίχων του Β.Δ. 748/1966.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 της ως άνω ΠΝΠ και τις όμοιες του άρθρου 36 παρ. 2 του Ν.3584/2007, οι ημέρες εργασίας ορίζονται σε πέντε, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, χωρίς μείωση του κατά περίπτωση ισχύοντος ή εφαρμοζόμενου συνολικού αριθμού ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, επιφυλασσομένων των διατάξεων των επόμενων παραγράφων.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 10 της ως άνω ΠΝΠ και τις όμοιες του άρθρου 36 παρ. 8 του Ν.3584/2007, σε πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, με απόφαση των οργάνων της παρ. 3 του άρθρου 36 του Ν.3584/2007, μπορεί να ορίζονται κατά υπηρεσία, κλάδο, ειδικότητα και αριθμό υπαλλήλων, χρόνο ή περιοχή οι περιπτώσεις απασχόλησης προσωπικού κατά το Σάββατο ή τη Δευτέρα, εφόσον αυτό επιβάλλεται λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών λειτουργίας ή του είδους και της μορφής της υπηρεσίας ή εργασίας. Το κατά τα ανωτέρω απασχολούμενο το Σάββατο ή τη Δευτέρα προσωπικό, καθώς και η υποχρεωτικά παρεχόμενη σε αυτό αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης καθορίζονται με απόφαση των ανωτέρω οργάνων.

Περαιτέρω, στο άρθρο 1 παρ. 6 εδαφ. ε\\' της ως άνω ΠΝΠ, όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 23 παρ. 2 του Ν.1735/1987 (ΦΕΚ Α\\'195) ορίζεται ότι εφ\\'όσον το επιβάλλουν οι συνθήκες λειτουργίας ή το είδος ή η μορφή της υπηρεσίας ή εργασίας, μπορεί να ορίζεται για όλο ή μέρος του προσωπικού ότι θα απασχολείται και κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στους απασχολουμένους κατά τις ημέρες αυτές παρέχεται πάντοτε αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Τέλος στο άρθρο 36 παρ. 7 του Ν.3584/2007 ορίζεται ότι ειδικές διατάξεις, αναφερόμενες στον καθορισμό του κατά εβδομάδα ή κατά ημέρα χρόνου εργασίας κατηγοριών προσωπικού, εξακολουθούν να ισχύουν.

Από την ερμηνεία των προαναφερθεισών διατάξεων προκύπτει ότι, στους υπαλλήλους οι οποίοι εξαιτίας της εφαρμογής της πενθημέρου καθ' εβδομάδα εργασίας δικαιούνται αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως, λόγω απασχόλησής τους Κυριακή ή αργία, η ημέρα αναπαύσεως αυτή χορηγείται εντός της επομένης εβδομάδας εκείνης που εμπίπτει η Κυριακή, αργία κ.λ.π. και κατά την οποία ο υπάλληλος απασχολήθηκε.

Σε περίπτωση παροχής εργασίας Σάββατο ή Δευτέρα, όταν στην τελευταία περίπτωση η πενθήμερη εβδομάδα έχει καθοριστεί από Τρίτη έως Σάββατο, χορηγείται επίσης αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως

Σκοπός της χορήγησης αναπληρωματικής ημέρας αναπαύσεως στους δημοσίους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία Κυριακές, αργίες, Σάββατο ή Δευτέρα, κατά τα ανωτέρω, είναι να παρασχεθεί η ευχέρεια στον εργαζόμενο να αναπαυθεί σε αντικατάσταση της ημέρας εκείνης (π.χ. Κυριακή ή αργία), κατά την οποία παρά το ότι είναι μη εργάσιμη, αυτός υποχρεώνεται να εργαστεί.

Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω, η Υπηρεσία σας οφείλει να χορηγεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα, σε όσους εργαζόμενους της Δ/νσης Περιβάλλοντος απασχολούνται, με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά τις Κυριακές και αργίες, κατ' εφαρμογή ειδικότερου ωραρίου λειτουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας.

Πηγή: dimosnet.gr


Σχόλια