ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Όχι στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού στους δήμους Νέας Σμύρνης και Αλίμου

Ο δήμος Αλίμου, με την 232/2022, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προχώρησε στην έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας του υπό σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού των δήμων Αλίμου και Νέας Σμύρνης, με την επωνυμία: «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ – ΝΟΤΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Α.Ε.-Α.Ο.Τ.Α.».

Γνωρίζουμε όλοι ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των ΟΤΑ, δημιουργήθηκαν με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού των δήμων. Η υποκρισία όμως και η κοροϊδία έχουν πιάσει κόκκινο, όταν αυτοί που ισχυρίζονται αυτό, είναι οι ίδιοι, που απαγορεύουν τις προσλήψεις. Η πολιτική τους επιλογή είναι να τα παραδώσουν όλα στους ιδιώτες και οι πολίτες να αναγκάζονται να «βάζουν» το χέρι τους στην τσέπη και να πληρώνουν, για να έχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές και να μην επιτρέψουν στους θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών να προχωρήσουν στη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού, γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν «να πληρώσουν το μάρμαρο».

Καλούμε επίσης τα σωματεία εργαζομένων των δήμων Νέας Σμύρνης και Αλίμου, καθώς και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αντιδράσουν και να μη γίνουν συνένοχοι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην περαιτέρω διάλυση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2/7/2022                                                                                      Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Σχόλια