ΠΜΣ: Αλληλεγγύη στο Γ. Χαρίση | Καταδίκη της ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης

 

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων, τη φίμωση και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρείται να επιβληθούν με την 1097/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή της Δημοτικής Αρχής Αλίμου, σε βάρος μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου του Δήμου Καισαριανής, επειδή ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, για τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται από τον Δήμο Αλίμου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του Δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα.

Όπως γίνεται φανερό, αν τελεσιδικήσει μια τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον κανένα συνδικάτο, εργαζόμενος ή συνδικαλιστής δεν θα μπορεί να ασκεί δημόσια κριτική στο κράτος και την εργοδοσία ή να διακινεί, μέσω του διαδικτύου, ανακοινώσεις συνδικάτων, γιατί κινδυνεύει να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση.

Απέναντι στους εκφοβισμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ενωμένοι οι εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να απαντήσουν με τα δικά τους όπλα: τη συλλογική μαζική πάλη, την αποφασιστικότητα και την ταξική αλληλεγγύη.

Σχόλια