ΜΕΤΑ Αλίμου: Η αλληλεγγύη και ο αγώνας έφεραν αποτέλεσμα. ΝΑΙ από το δήμαρχο στη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου


Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου θεωρεί θετική εξέλιξη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει στην αγωγή των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών, που ζητούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Με τον τρόπο αυτόν δικαιώνεται η πάγια θέση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και οι αγώνες του απέναντι στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης τον Αύγουστο του 2020.

Ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ και
τότε, απέλυσε 12 εργαζόμενους συμβασιούχους μέσω ΕΣΠΑ οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η έλλειψή τους δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των δομών. Η σθεναρή αντίσταση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών, στάθηκε αφορμή για να προχωρήσει ο κ. Κονδύλης σε σωρεία εξωδίκων, μηνύσεων και αγωγών σε στελέχη του ΜΕΤΑ ισχυριζόμενος ότι συκοφαντήθηκε και ό,τι οι εργαζόμενοι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 με εισήγησή του ο ίδιος παραδέχεται ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ στο ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι που υπηρετούν στον Δήμο Αλίμου, και πως αν λείψουν θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στους οποίους ο ίδιος είναι Πρόεδρος.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου συνεχίζει τους ελπιδοφόρους αγώνες δίπλα στους εργαζόμενους γιατί η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται όπως μας διδάσκουν τα γεγονότα και η θέση μας παραμένει αμετακίνητη: «καμιά απόλυση στον Δήμο Αλίμου».

27-09-2021
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Σχόλια