ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Με π@ρδ@ς δεν βάφονται αυγά

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί. Από αύριο 13/9/2021 κάνει το επόμενο βήμα: για να πάει στη δουλειά, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για ένα rapid test την εβδομάδα, και μάλιστα υποχρεωτικά από ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο – οι σχολικοί φύλακες 20 ευρώ για δύο rapid test. Από την Τετάρτη 15/9 ακολουθεί και νέο κύμα αναστολών εργασίας για τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ και έπεται η συνέχεια και σε άλλες κατηγορίες, ενώ οι εκβιασμοί και οι διακρίσεις θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς της εργασίας, της ψυχαγωγίας και της κοινωνικής ζωής.

Αντί λοιπόν να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση, με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών, αντί να λάβει δέσμη μέτρων πρόληψης και αποτροπής της νόσησης και μετάδοσης της πανδημίας, η κυβέρνηση επένδυσε στο εμβόλιο, και, όταν απέτυχε, «αποφάσισε και διέταξε» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε κατηγορίες εργαζομένων, ισοπεδώνοντας φοβίες, ενστάσεις, δισταγμούς, συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες, φέρνοντας τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι ηγεσίες των συνδικάτων, απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή, τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τους εκβιασμούς, στέκονται αμήχανα και αντικειμενικά διευκολύνουν, αν δεν το επιδιώκουν κιόλας, το πέρασμά τους. Εργαζόμενοι απολύονται, τους κόβονται μισθοί, τους υποχρεώνουν να πληρώνουν για τα rapid test και αυτές περί άλλα τυρβάζουν, συμπεριφέρονται ως «Πόντιοι Πιλάτοι» και οι όποιες αντιδράσεις τους παραμένουν στα λόγια ή γίνονται για τα μάτια του κόσμου!

Στην ΠΟΕ-ΟΤΑ επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» και η οικουμενική συναίνεση ΣΥΝΑΝ – ΔΑΣ/ΟΤΑ – ΔΑΚΕ – ΑΣΚ/ΟΤΑ αφήνει έκθετους και ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους, που για τους δικούς τους λόγους, επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Κρούουμε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Όσο αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο στην κυβέρνηση θα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες, οι αναστολές εργασιών θα πολλαπλασιαστούν και θα ανοίξει διάπλατα η κερκόπορτα της ανάθεσης εργασιών στους ιδιώτες.

Καλούμε άμεσα τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην πέσουν στην παγίδα που μας στήνουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αντιδράσουν. Οι ευθύνες δεν βρίσκονται δίπλα μας, στο εμβολιασμένο ή ανεμβολίαστο συνάδελφο, αλλά απέναντι, στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν υπηρετεί τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες, δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού, αλλά για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Μοναδική λοιπόν επιλογή που έχουμε είναι να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και να αποφασιστεί η προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από την επίδειξη και κατάθεση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Αν δεν το κάνουμε τώρα θα είμαστε υπόλογοι αύριο απέναντι στους συναδέλφους μας!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


12-09-2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Σχόλια