Σύλλογος Καλλιθέας: Στάση εργασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς | Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, από 10πμ.-12μ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς των βρεφονηπιακών σταθμών πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε φιλικό κλίμα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωστάκη και μέλη του συλλόγου εργαζομένων προκειμένου να συζητηθούν και να διευθετηθούν προβλήματα και ανάγκες της Διεύθυνσης Παιδικής Αγωγής. Ενώ συμφωνήθηκαν αρκετά ζητήματα καίριας σημασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τους εργαζόμενους ,με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι καμία συμφωνία και καμία προσπάθεια συζήτησης δεν τηρήθηκε .

Η νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022 «βρίσκει » τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου και κατόπιν της περιοδείας μελών του συλλόγου εργαζομένων στους σταθμούς προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα , κληθήκαμε να συζητήσουμε εκ νέου τις συνθήκες με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τους. Σε αντίθεση με τη συνάντηση του Ιουλίου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ανάλγητη στάση του Προέδρου, την προχειρότητα κάθε προγραμματισμού για την επίλυση των προβλημάτων, δεχόμενοι μάλιστα ανεπίτρεπτες απειλές για νέες εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού, σε περίοδο προσαρμογής των παιδιών. Μετά την έντονη αντιπαράθεσή μας, ο Πρόεδρος περιορίστηκε στην προφορική δέσμευση των παρακάτω:

• Την 1η Οκτώβρη όλα τα τμήματα θα λειτουργούν με τη νόμιμη αναλογία παιδαγωγών – παιδιών παρ´ όλο που θα δημιουργηθούν νέα τμήματα στις δομές με το υπάρχον προσωπικό!

Όλες οι υπεύθυνες των βρεφονηπιακών σταθμών θα αναλάβουν χρέη παιδαγωγού σε συγκεκριμένο τμήμα παράλληλα με τα τωρινά καθήκοντά τους!

• Την κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού ( κρεβατάκια, αλλαξιέρες, καρεκλάκια φαγητού κ.α.) την 1η βδομάδα του Οκτώβρη με απευθείας ανάθεση 15000€!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

• Την έλλειψη προσωπικού και την αδράνεια της Διοίκησης να προχωρήσει σε προσλήψεις ( έλλειψη 50 παιδαγωγών και 10 βοηθητικού προσωπικού ).

• Την καταχρηστική συμπεριφορά και εκδικητική στοχοποίηση που επιλεκτικά και με συστηματικότητα έχει σκοπό τη μείωση της εργασιακής αξιοπρέπειας μέσω των μετακινήσεων προσωπικού.

• Την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της αναπλ. Δ/ντριας θεωρώντας τους βρεφονηπιακούς σταθμούς «τσιφλίκι» της.

• Τις απεργοσπαστικές πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων.

• Τη μη νόμιμη αναλογία παιδαγωγών – βοηθών παιδαγωγού.

• Την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου των παιδαγωγών.

• Την υποβάθμιση των εργαζομένων κατηγορίας ΤΕ Προσχολικής αγωγής.

• Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση χορήγησης Μ.Α.Π. από το 2017 καθώς και την συμφωνημένη αναδρομική καταβολή τους.

• Την ανεπάρκεια υποδομής και εξοπλισμού των δομών που μετατράπηκαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

• Την έλλειψη αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

ΖΗΤΑΜΕ

• Τον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού προκειμένου να τηρηθεί η σωστή αναλογία προσωπικού – παιδιών, σύμφωνα με τον Πρότυπο Κανονισμό λειτουργίας και το διαχωρισμό των τμημάτων ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα τους.

• Η ολοκλήρωση των νέων εγγραφών να πραγματοποιηθεί μετά την πρόσληψη νέου εκπαιδευτικού προσωπικού.

• Την ολοκλήρωση της υλικοτεχνικής υποδομής των βρεφονηπιακών σταθμών προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

• Να σταματήσουν οι προφορικές αναθέσεις αλλότριων καθηκόντων του βοηθητικού προσωπικού με χρέη παιδαγωγού.

• Την άμεση παύση των στοχοποιημένων και εκδικητικών μετακινήσεων προσωπικού.

•Την υπερωριακή αποζημίωση των Υπευθύνων που στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς έχουν καταγράψει ήδη πολλές ώρες πλέον του ωραρίου τους.

• Το διαχωρισμό των τμημάτων ανάλογα την ηλικία τους με καταληκτική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας.

• Την εγγραφή βρεφών και νηπίων στα ήδη οργανωμένα τμήματα το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αφού οι επαναλαμβανόμενες προσαρμογές καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους αποδιοργανώνουν και επιβραδύνουν την εξέλιξη των παιδιών.

• Το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

• Την επιστροφή όλου του αποσπασμένου προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών στις δομές τους και αυτών που απασχολούνται «κατά παράβαση» σε συμβεβλημένη δομή με το Ν.Π.

• Την άμεση προμήθεια των ΜΑΠ και τη χρηματική αποζημίωση προηγούμενων ετών.

• Την προκήρυξη θέσης εργαζόμενου διοικητικού για την κάλυψη θέσης που χήρεψε με την κινητικότητα.

• Τήρηση της αδειοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών να συμμετέχουν στη 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που προκήρυξε ο σύλλογος εργαζομένων, την Πέμπτη 30/9/2021 από τις 10:00π.μ. – 12:00 μ.μ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μετά τη συνάντηση του συλλόγου εργαζομένων με τον Πρόεδρο του Οργανισμού και την αναπλ. Δ/ντρια Παιδικής αγωγής, την Παρασκευή 24/9/2021, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο σύνολο των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς αντί να τύχουμε της άμεσης ανταπόκρισης και ‘συμπαράστασης από την αναπλ. Δ/ντρια, για μία ακόμα φορά κατέφυγε στην προσφιλή της συμπεριφορά . Εκτόξευσε απειλές κατά εργαζομένων και υπεύθυνων συναδέλφων, επειδή τόλμησαν να ενημερώσουν το σύλλογο εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις δομές τους.

Καταγγέλουμε την καταχρηστική συμπεριφορά της αναπλ. Δ/ντριας που από το ξεκίνημα της θητείας της χρησιμοποιεί το σαμποτάζ, την υποτίμηση της εργασίας των συναδέλφων και της φήμης τους, τις απειλές και τον εκφοβισμό (ΚΥΑ 4808/21) με εκδικητικές μετακινήσεις και για μη στήριξη των συμβασιούχων συναδέλφων μας στις δικαστικές τους διεκδικήσεις περί μονιμοποίησης). Με την επανάληψη και συστηματικοποίηση όλων αυτών των συμπεριφορών στοχεύει στη μείωση της αξιοπρέπειας και ακεραιότητας των συναδέλφων στο χώρο εργασίας τους και τη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις » με την απροκάλυπτη συγκάληψη της Διοίκησης. Καταγγέλουμε επίσης, την παραβίαση από την αναπλ. Δ/ντρια του κανονισμού λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών( ΚΥΑ 41087/17) που αφορά την αναλογία παιδαγωγών – παιδιών , τον ηλικιακό διαχωρισμό των τμημάτων και την αναλογία παιδαγωγών – βοηθών παιδαγωγών. Επίσης την παραβίαση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (αριθμός φύλλου 2446 , 6/09/2012 ) που αφορά τα καθήκοντα της Δ/ντριας , την κατάπτυστη παράβαση της απόφασης για τις προϋποθέσεις αδειοδοτήσεων και λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών(Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αριθμός φύλλου 141,28/9/2017) και τέλος την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών 17/09/2021.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις επιπτώσεις τέτοιων συμπεριφορών στους εργαζόμενους, δε θα ανεχτούμε εφεξής οιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά και η επόμενη καταγγελία συναδέλφου και παραβίασης υπουργικών αποφάσεων θα λάβει το δρόμο εφαρμογής και τήρησης των διαδικασιών του νόμου για όσους εμπλέκονται.

Σχόλια