ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Αναστολή εργασίας και στο ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας. Τα Σωματεία να κηρύξουν Απεργία – Αποχή


Και νέο «κρούσμα» αναστολής εργασίας, αυτή τη φορά αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε εργαζόμενη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας, γιατί ήταν ανεμβολίαστη.

Οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, πρέπει αντισταθούν στους εκβιασμούς και την καταπάτηση των εργασιακών και ατομικών τους δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατοπίσει τις δικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και στην αποτυχία του εμβολιαστικού της προγράμματος και να τη μεταθέσει στους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Το δίλημμα δεν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, αλλά στο κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων απέναντι στην εγκληματική πολιτική της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και στην καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, ήδη με εγκύκλιό της, θέτει σε εφαρμογή τον αντισυνδικαλιστικό, αντεργατικό και απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το αυταρχικό της κράτος και να βάλει στο γύψο τις κοινωνικές αντιδράσεις που δημιουργεί η αντιλαϊκή της πολιτική, ιδιαίτερα σήμερα και μετά την πλήρη αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν από τα σωματεία τους τη στήριξή τους απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία των αναστολών εργασίας και των απολύσεων. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε Σωματεία που θα στέκονται αμήχανα και παρατηρητές της δίωξης εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση μελετά την επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων των ΟΤΑ. Πρέπει να αντιδράσουν και στην απαράδεκτη οικουμενική συναίνεση (ΣΥΝΑΝ – ΔΑΣ/ΟΤΑ – ΔΑΚΕ – ΑΣΚ/ΟΤΑ) στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου βλέπουν δίπλα τους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους και να τους γίνεται περικοπή μισθών και αυτοί να σφυρίζουν αδιάφοροι.

Άμεσα, τα σωματεία, να προκηρύξουν Απεργία – Αποχή και να καλέσουν και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να κάνει το ίδιο. Κανένας εργαζόμενος εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος δεν πρέπει να καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Κανένας μόνος του απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία του κράτους και της εργοδοσίας.


28-08-2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Σχόλια