Ε.Α.Σ. Εργαζομένων Δήμου Αλίμου: ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου ζητούν ξανά επιχορήγηση από τον Δήμο, χωρίς ενημέρωση και νόμιμη εξουσιοδότηση των μελών του Δ.Σ., ενώ γυρίζουν την πλάτη στους εργαζόμενους και αδιαφορούν για τα προβλήματα.


Για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου βάζουν «στον γύψο» κάθε εργασιακό θέμα και διεκδίκηση των εργαζομένων και αποδεικνύουν με τη στάση τους, τις προθέσεις τους για την απαξίωση του Συλλόγου, την εξαφάνιση κάθε φωνής που παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Οι ίδιοι έχουν καταργήσει πλήρως τη λειτουργία του Συλλόγου, δεν πραγματοποιούν συνεδριάσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα προβλήματα που συσσωρεύονται, δεν ενημερώνουν όλα τα εκλεγμένα μέλη για τις ενέργειες που αποφασίζουν μόνοι τους και πράττουν παράνομα στο όνομα του Συλλόγου, ενώ παρά τις προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες της παράταξής μας, συνεχίζουν να χειρίζονται με αδιαφάνεια τα οικονομικά του Συλλόγου και το ταμείο.

Για άλλη μια φορά, πληροφορηθήκαμε από το σύστημα διαύγεια (ΑΔΑ:6086ΩΨΒ-ΕΡ3) νέα επιχορήγηση, ύψους συνολικά (5.000) πέντε χιλιάδων ευρώ, που δόθηκε από τη διοίκηση του Δήμου προς τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, από τα χρήματα που ανήκουν στους δημότες του Αλίμου. Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι αυτά τα χρήματα, εφόσον δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία στο εσωτερικό του Συλλόγου (ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και συνεδρίαση) ώστε να προκύψουν οι νόμιμες αποφάσεις, δίνονται στην παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής του Δήμου Αλίμου και όχι στον Σύλλογο Εργαζομένων.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο ο Πρόεδρος και η παράταξή του, ζήτησαν να επιχορηγηθούν από τον Δήμο, δεν γνωρίζουμε που και πώς δαπανώνται τα χρήματα και αν είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων.

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου που επανειλημμένα καταστρατηγούν τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, η προχειρότητα των ενεργειών τους, να ελλοχεύει κινδύνους για τη διαφανή και δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου και για τους εργαζόμενους, στο όνομα των οποίων παίρνονται οι επιχορηγήσεις. Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος μας και των εργαζομένων.

Παράλληλα, συνεχίζουν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για εργασιακά θέματα, παρουσιάζοντας συνήθως τη βούληση της διοίκησης, ως απόφαση του Συλλόγου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενημέρωση που κοινοποίησε πρόσφατα η αντιπρόεδρος, σαν απόφαση και θέση του Συλλόγου, ότι το υπόλοιπο των κανονικών αδειών των εργαζομένων δε θα μεταφερθεί στο επόμενο έτος, παρόλο που στο σύνολό τους δεν είχαν εξαντληθεί λόγω φόρτου εργασίας.

Επίσης οι ίδιοι έχουν «βαφτίσει» συμφωνία του Συλλόγου, το καθεστώς της υπερωριακής εργασίας και ρεπό που έχει επιβληθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας από την Διοίκηση. Δεν υπάρχει συμφωνία του Συλλόγου Εργαζομένων για την οποία ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και η γραμματέας δεν δέχονται καμία διαπραγμάτευση και συζήτηση με τους εργαζόμενους, επί σειρά ετών!!!!! Η υποστελέχωση (και) στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για αδιάκοπη υπερεργασία, γιατί δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που ενώ προσλαμβάνονται αρκετοί υπάλληλοι με την ειδικότητα ΥΕ Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, στελεχώνουν άλλες υπηρεσίες, άσχετες με το αντικείμενό τους.

Ενώ για την υποβάθμιση συναδέλφων, τις αναξιοκρατικές τοποθετήσεις, τις εκδικητικές μετακινήσεις, την άνιση κατανομή των υπερωριών στους υπαλλήλους, τις ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην βαθμολογική κατάταξη υπαλλήλων επί σειρά ετών, την αδικαιολόγητα μακρόχρονη καθυστέρηση στη σύνταξη του Οργανισμού των Υπηρεσιών του Δήμου και την καταβολή των μέσων ατομικής προστασίας, δεν γίνεται λόγος!

Φτάνει πια! Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Προεδρείου και την άμεση διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων με διαφάνεια και τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που απορρέουν από το καταστατικό του Συλλόγου!

Ζητάμε εδώ και τώρα, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για τα χρήματά τους και όχι ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και η γραμματέας που σφετερίζονται το όνομα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου!

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αλίμου 

                                                                      17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Σχόλια