ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να αθωωθεί η Αναστασία Παπαχρίστου – Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 διεξάγεται, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, μία ακόμα δίκη, σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου, μετά από μήνυση που υπέβαλλε ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Η Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία είναι εργαζόμενη στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, διώκεται γιατί:

1. Ανέδειξε το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 10 του ν.4024/2011, ανέθεσε καθήκοντα διευθυντή σε υπάλληλο, επιλεκτικά, χωρίς να έχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

2. Κατήγγειλε το γεγονός ότι συνάδελφος Δημοτικός Αστυνόμος έχει υποστεί σωρεία άδικων πειθαρχικών διώξεων και μετακινήσεων, ενώ τελούσε σε εργασιακή ομηρία, επί ένα και πλέον έτος, αφού δεν ολοκληρωνόταν πειθαρχική διαδικασία, με ΕΔΕ, η οποία μάλιστα ήταν και νομικά έωλη.

3. Κατήγγειλε το γεγονός ότι εργαζόμενη και πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, διώχθηκε πειθαρχικά και δικαστικά για δήθεν υπεξαγωγή του δικού της εγγράφου, που περιείχε την διαμαρτυρία της για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ, μετά από δικαστική διεκδίκηση των εργαζόμενων. Η συναδέλφισσα αθωώθηκε από το Μον/λές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί επίσης από την Δημοτική Αρχή και τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου με το ερώτημα της απόλυσης.

4. Κατήγγειλε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προέβη στην αιφνίδια και απροειδοποίητη απόλυση 12 εργαζόμενων μέσω του προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής ζωής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για λόγους πλαστούς και προσχηματικούς, ενώ ήταν προβλεπόμενη η ανανέωση των συμβάσεών τους, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Παράλληλα, η ίδια διώχθηκε με αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις, διότι παρέστη ως μάρτυρας σε συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων απολυμένης συναδέλφου από τη Δημοτική αρχή και κατήγγειλε την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζόμενων στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς με την επιβολή καθημερινής υπερωριακής εργασίας κατά μία ώρα, με πρόσχημα τον Κοροναϊό.

Ο Δήμαρχος Αλίμου έστειλε πάνω από 15 εξώδικα σε Ομοσπονδίες και Συλλόγους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα (για το Γιώργο Χαρίση και την Αναστασία Παπαχρίστου κατέθεσε και αγωγές) επειδή τόλμησαν, με ανακοινώσεις τους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη συναδέλφισσα, χρεώνοντας τα εξώδικα στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Στηρίζουμε τη συναδέλφισσα Παπαχρίστου Αναστασία για τις διώξεις που έχει υποστεί εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Στην ολομέτωπη επίθεση, που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, δεν δείχνουμε καμία ανοχή στις πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης της δημόσιας έκφρασης της άποψης, της κριτικής σε κυβέρνηση και εργοδοσία και των συνδικαλιστικών μας αγώνων.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να παραστούν στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, Σκουζέ 3-5 και Φίλωνος, β’ όροφος, αίθουσα 210 την Πέμπτη 26/10/2023, ώρα 9π.μ.

25/10/2023                                                  Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Διαβάστε Επίσης: Βιομηχανία καταχρηστικών αγωγών δίωξης και φίμωσης αγωνιστών και αγωνιστριών

Ψηφίσματα Αλληλεγγύης

Σχόλια