META-OTA: Καμία ανοχή σε νομοσχέδια που βάζουν ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζόμενων και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους!

Η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι επέλεξε να περάσει το νέο μισθολόγιο, γνωρίζοντας ότι θα βρει τη λιγότερη δυνατή αντίδραση, θέλοντας να προλάβει τις μετέπειτα τυχόν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για διεκδίκηση αυξήσεων και ανοίγοντας τον δρόμο για να συνδεθεί η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων με την αξιολόγηση που με ζήλο προωθεί.

Και συνεχίζει με το νομοσχέδιο που προπαγάνδισε ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το οποίο έρχεται να νομιμοποιήσει όσα ήδη παράνομα συμβαίνουν σε ιδιωτικό αλλά και δημόσιο τομέα. Θεσπίζει 6ημερο εργασίας, ουσιαστικά καταργεί το ρεπό, έρχεται να συμπληρώσει την περίφημη διευθέτηση χρόνου εργασίας του προκατόχου του, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την καταστρατήγηση του 8ωρου και κατήργησε ουσιαστικά την πληρωμή των υπερωριών. Είναι γνωστές οι «υποχρεωτικές συμφωνίες» που γίνονται ήδη σε Δήμους, σε υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα ακόμα και για 7μερη εργασία, προκειμένου για την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος, οι οποίες όμως οδηγούν στην εντατικοποίηση και τα εργατικά ατυχήματα. Ενώ, δεν ξεχνάμε τη συνάδελφο, στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων  στο Ξυλόκαστρο, που λίγους μήνες πριν έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας, μαύρης και ανασφάλιστης, και η ΠΟΕ ΟΤΑ «κουκούλωσε» με μια στάση εργασίας. Στο προαναφερόμενο νομοσχέδιο, ανάμεσα σε άλλα, εισάγονται οι συμβάσεις μηδενικών ωρών. Μια τέτοιας φύσης σύμβαση συνάφθηκε μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο.

 Τον δρόμο για την επίθεση στο δικαίωμα των εργαζόμενων να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(με υπουργό εργασίας την κ.Αχτσιόγλου) με την περικοπή του ημερομισθίου των συνδικαλιστικών αδειών στον ιδιωτικό τομέα, με τη συνέχεια να δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το  νόμο Χατζηδάκη και τώρα με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη. Μια οργανωμένη επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο κόσμο που θα θελήσει να αντισταθεί στην οικονομική εξαθλίωση παράλληλα με την συνεχή και κλιμακούμενη εντατικοποίηση της εργασίας και την ακρίβεια που καθημερινά βιώνουμε καταρχήν στα είδη πρώτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει σαν προνόμιο για τους εργαζόμενους το να αναγκάζονται να εργάζονται σε δύο και τρεις δουλειές προκειμένου να μπορέσουν  να εξυπηρετήσουν βασικές δικές τους ανάγκες και των οικογενειών τους. Παρουσιάζει ως επιτυχία  να εξακολουθούν να εργάζονται οι συνταξιούχοι. Αρκεί να μην γίνεται λόγος για αξιοπρεπείς μισθούς από μία και μόνο δουλειά και αξιοπρεπείς συντάξεις. Παράλληλα, τραβάει τα όρια συνταξιοδότησης από τα μαλλιά φτάνοντάς τα στα 72!!!και μοιράζει υποτυπώδη «κουπόνια σίτισης» που δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν της ανάγκες μιας οικογένειας για μια ημέρα. Ενώ κάνουν ότι περνάει από..την πένα τους προκειμένου να εκλείψει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας υγείας, παιδείας που μέχρι σήμερα στηρίζει τα λαϊκά στρώματα με αγώνα.

Φτάνει πια! Απαντάμε στον υπουργό εργασίας που ισχυρίζεται ότι αυτή η απεργία δεν αφορά το δημόσιο, ότι το «νομοσχέδιο έκτρωμα» αφορά τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Αφορά δικαιώματα χρόνων που αποκτήθηκαν με αγώνες κι έτσι θα συνεχιστεί! Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχουμε μαζικά-ενωτικά στην 24 πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023.

Σχόλια