ΣΕ ΟΤΑ Βοιωτίας: Απόφαση για τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να μην υποκύψει τα εκβιαστικά διλείμματα του Βορίδου ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων, που κρίνουν ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου, καταδεικνύουν το γεγονός ότι, η καταπάτηση του Συντάγματος γίνεται από το κράτος, το οποίο υποχρεώνει τους δήμους να προσλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό, για να καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς τους ανάγκες, κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύεται.

Οι δικαστικές αποφάσεις αυτές ακυρώνουν και το κυβερνητικό, αλλά και κάποιων κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών, αφήγημα, ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι όμως και τα συνδικάτα δεν θα πρέπει να εξαντλούν τον αγώνα τους στις δικαστικές. Απαιτείται, κυρίως η μαζική αγωνιστική κινητοποίηση όλων των συμβασιούχων και όχι με κινητοποιήσεις «ντουφεκιές» στον αέρα, χωρίς καμία προετοιμασία, συντονισμό και σχεδιασμό διάρκειας, που θα αναδεικνύει τα προβλήματα της υποστελέχωσης, σε προσωπικό, των ΟΤΑ και η οποία χρησιμοποιείται για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του δημοσίου.

Βασικό αίτημα πρέπει να είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για να κλείσει η φάμπρικα των συμβασιούχων και να προκηρύσσονται, για την κάλυψη αυτών των αναγκών, διαγωνισμοί, μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Κρίσιμο ζήτημα, όμως αποτελεί, η συμμόρφωση των δήμων στις θετικές δικαστικές αποφάσεις και όχι στην εκβιαστική υποχρέωση που τους οδηγεί η ρύθμιση Βορίδη, να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα και να ασκούν εφέσεις επί αυτών των αποφάσεων. Ευελπιστούμε ότι και ο Δήμος Δίστομου Αράχοβας Αντίκυρας δεν θα υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα του ΥΠΕΣ και θα προχωρήσεις στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕ ΟΤΑ Βοιωτίας

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, μένοντας σταθερά στο πλάι των όλων των συναδέλφων και υποστηρίζοντας την πάγια και διαχρονική θέση του για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, καλωσορίζει τη χθεσινή (24-4-2023) νέα απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς (η οποία έρχεται σε συνέχεια της υπ. αριθμ. 66/2022 με την οποία αναγνωρίστηκαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ως Αορίστου Χρόνου) που αφορά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων «κόβιντ» του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κατά του Δήμου, σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται να συμμορφωθεί ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας προχωρώντας στην άμεση απασχόλησή τους, σε εκτέλεση της προσωρινής διαταγής.
 
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ακόμα δικαίωση του δίκαιου και ακαταπόνητου αγώνα των εργαζομένων, του νομικού τους συμπαραστάτη και του συλλόγου μας και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, χωρίς να κάνουμε (όπως το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια) καμία έκπτωση στις αρχές μας και στις πάγιες θέσεις μας. Αδιαπραγμάτευτα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς και κομπιάσματα.
 
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση και να την εκτελέσει, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος. Οι συνάδελφοι - εκτός των άλλων - είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 

Σχόλια