ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: 1η ΜΑΗ - Ο Αγώνας για τον τερματισμό της Εκμετάλλευσης συνεχίζεται

 


Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Από τότε άλλαξαν πολλά, με τους αγώνες της εργατικής τάξης, κερδήθηκαν περισσότερα, όμως ο αγώνας για Ειρήνη, Ισοτιμία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και για τον τερματισμό της Εκμετάλλευσης  Ανθρώπου από Άνθρωπο συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια το κεφάλαιο και η ολιγαρχία προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να γυρίσουν τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω και να επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.

Στη χώρα μας, μετά τις μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στους ιδιώτες, τη συρρίκνωση του δημοσίου, τη συγχώνευση νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση των ΟΤΑ, ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις της τελευταίας 15ετίας κατάργησαν συλλογικά εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, περιόρισαν τη συνδικαλιστική δράση και έδωσαν το πράσινο φως στην ασυδοσία της εργοδοσίας, στην υποτίμηση της αξίας της ασφάλειας, της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα, να υποθηκεύεται η περιουσία του λαού, με την πρώτη φυσική καταστροφή και μετά το έγκλημα των Τεμπών να φαίνεται ότι και εμείς ζούμε από τύχη!

Οι ΟΤΑ, από μια εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στο λαό, που θα έπρεπε να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματά του, μεταμορφώνεται σε κακέκτυπα της κεντρικής εξουσίας, αφού, αντί να διεκδικούν πόρους από το κεντρικό κράτος, χαρατσώνουν τους πολίτες, αντί να ενισχύουν τις υπηρεσίες τους και να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκχωρούν αρμοδιότητες σε ιδιώτες και πρωτοστατούν στην διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, να αγωνιστούν για την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων, για την προσφορά δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες,  για τη διαφάνεια στη λειτουργία τους και ενάντια στον εργοδοτικό αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες, που τα τελευταία έχουν πάρει διαστάσεις.

Ταυτόχρονα καλεί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να αγωνιστούν για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την αύξηση του αφορολόγητου, τη μείωση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, τα καύσιμα και την ενέργεια. Για την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, για την αύξηση και την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και τη δραστική μείωση του ωραρίου εργασίας, των χρόνων εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.

Για την επαναφορά των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, καθώς και της διάταξης του νόμου Βορίδη που αφαιρεί το δικαίωμα από τα δημοτικά συμβούλια να αποδέχονται τις πρωτόδικες δικαστικές, που μετατρέπουν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και να μην ασκούν εφέσεις.

Για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου, σε αορίστου χρόνου, την κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων για προσλήψεις προσωπικού, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τη σύνταξη νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που θα παίρνουν υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες και θα στελεχώνουν όλες τις υπηρεσίες με το απαραίτητο προσωπικό.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ


Σχόλια