ΣΕ Δ.Καισαριανής: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι......


Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

Όλα δείχνουν ότι ο χειμώνας που είναι μπροστά θα είναι ο χειρότερος. Ρεύμα, στέγη, διατροφή, οι ανάγκες των παιδιών μας, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που φροντίζουμε, τα δάνεια φαντάζουν βουνό. Έχουμε κάνει περικοπές και στα πιο βασικά. Ο μισθός μας εξαντλείται πλέον πριν καν τον πάρουμε στα χέρια μας.

Η σύγκρουση μεγάλων συμφερόντων σε κάθε περιοχή του πλανήτη, η διαμάχη μεγάλων ομίλων για σφαίρες επιρροής και αποθέματα εντείνεται και ξανακούμε επίκληση για θυσίες …που αφορά μόνο εμάς, ενώ άλλοι τζογάρουν με εκατομμύρια!

Μέσα σ αυτόν τον αρμαγεδώνα έχουμε σταθερά απέναντί μας και τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής που δεν περνά μέρα να μην μας θεωρεί υποζύγια άχρηστους, εύκολους στόχους, υπεύθυνους για τις απαξιωμένες υπηρεσίες. Κάθε δίκαια διεκδίκηση γίνεται αφορμή για χυδαιολογία και λάσπη.

Πλέον στην καθημερινή μας πάλη για να εργαστούμε χωρίς μέσα και εργαλεία, αντιμετωπίζουμε και τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου που φτάνει στα όρια της χρεωκοπίας και στην πιθανή εμπλοκή του παρατηρητηρίου.

Έχουμε διάχυτη αγωνία για την επόμενη μισθοδοσία μας, τους κινδύνους από τα Ατομικά Μέσα Προστασίας που δεν έχουνε δοθεί, τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, την εξάντληση μας απουσία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την αγανάκτηση των δημοτών που σωστά θεωρούν αδιανόητο την έλλειψη βασικών υπηρεσιών κ.α.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της χρεωκοπίας από μια διαχρονική πολιτική θα τη βιώσουν μαζί μας και οι δημότες και οι επαγγελματίες της Καισαριανής αφού ο λογαριασμός θα μετακυλισθεί στους ίδιους είτε με αύξηση των δημοτικών τελών , με χαράτσι στον πολιτισμό και αθλητισμό, με μείωση κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, με μειωμένες παροχές στα τροφεία των παιδικών σταθμών, με δεσμεύσεις ΑΦΜ και κατασχέσεις κ.α. Σε αυτή την κατάσταση εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε το εύκολο θύμα, ο κυματοθραύστης της λαϊκής διαμαρτυρίας.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ...

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ένα νέο απαράδεκτο, αντεργατικό, αυταρχικό επεισόδιο που ήρθε την περασμένη εβδομάδα να προστεθεί στην πολιτική ταυτότητα της Δημοτικής αρχής που αποτελεί τον κυβερνητικό τοποτηρητή στην Καισαριανή. Για να μην φορτωθεί την πιθανή ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ μεταφέρει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους, εξαπολύοντας λεκτικές επιθέσεις, όπως έγινε πριν λίγες μέρες που αυθαίρετα έκλεισε το Δημαρχείο βρίζοντας τους εργαζόμενους και λέγοντας το “κλείνω εγώ το μαγαζί”, τρομοκρατεί και εκφοβίζει με πειθαρχικές διώξεις εργαζόμενους, επιδίδεται δε σε συνεχείς εκδικητικές μετακινήσεις του προσωπικού αγνοώντας συχνά και τις δυνατότητές τους (θέματα
υγείας) προυπάρχουσα εμπειρία κλπ.

Οι απειλές και οι επιθέσεις του Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου έχουν ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων ,προκειμένου να μην αντιδρούν στις αυθαιρεσίες και στον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής. Είναι σαφές πως η αντιδραστική-αντεργατική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας που ασκεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί με άλλο τρόπο.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ
ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή

· Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος

· Να χορηγηθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, το γάλα και να αποπληρωθούν οι υπερωρίες των προηγούμενων μηνών

· Να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας. Όχι στο σκλαβοπάζαρο των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

· Να σταματήσουν η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και οι διώξεις των εργαζομένων.
· Να μην τολμήσει να βάλει για μια ακόμα φορά τους δημότες να πληρώσουν με αυξήσεις στα τροφεία, με χαράτσια στον πολιτισμό, αθλητισμό

· Να αυξήσει τα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Σχόλια