ΠΑΝΣΕΚΚ: Γνωμοδοτικό Υπόμνημα προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τη μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων τους σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος για τη μετατροπή συμβάσεών μας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Το ΠΑΝΣΕΚΚ. στα πλαίσια της προσπάθειας γνωστοποίησης (Δελτίο Τύπου, αρ.πρωτ.: 24/4-11-2021) αλλά και αναζήτησης υποστήριξης από θεσμικούς και πολιτικούς φορείς υπέρ της βασικής διεκδίκησης μετατροπής των συμβάσεων εργασίας μας σε αορίστου χρόνου και ενσωμάτωσης των Κέντρων Κοινότητας στα οργανογράμματα των ΟΤΑ Α’ βαθμού, απέστειλε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου το Γνωμοδοτικό Υπόμνημα, που κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3/11/2021 με αρ.πρωτ.:23.

Στο κατατεθέν Γνωμοδοτικό Υπόμνημα στο Υπουργείο Εσωτερικών απαντώνται με σαφή και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο τα ερωτήματα του πως μπορεί να προκύψει η μόνιμη ενσωμάτωση των Κέντρων Κοινότητας στα οργανογράμματα των Δήμων και ειδικότερα αν και με ποια διαδικασία μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις των Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας και στα Παρακολουθήματα τους σε αορίστου χρόνου.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη νομικά και κοινωνικά η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εξάλειψη των καταχρήσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, που συνεπάγεται η κατ’ αποκλειστικό τρόπο στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας με προσωπικό ΙΔΟΧ ή έργου.

Αναμένουμε την έμπρακτη στήριξη των πολιτικών φορέων.

Τέλος, από κατάθεσης του Υπομνήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη και την Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, κα Χαραλαμπογιάννη. Μέχρι ώρας δεν έχουμε λάβει απάντηση!


Σχετική ανάρτηση | ΠΑΝΣΕΚΚ: Κατάθεση σε Βορίδη υπομνήματος για τη μετατροπή των συμβάσεών μας από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ

Σχόλια