Τρίτη 7 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς

Η 1ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι κυβερνήσεις και οι κάθε είδους εκπρόσωποι της εργοδοσίας, από την καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ως μέρας μνήμης και αγώνα της Εργατικής Τάξης, προσπαθούν να αφυδατώσουν το αγωνιστικό και επαναστατικό της περιεχόμενο, να αποκρύψουν το γεγονός ότι, ως τάξη, έχει καθολικά αντίθετα συμφέροντα με την αστική τάξη και ότι η ιστορική της αποστολή είναι η απελευθέρωσή της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και να μετατρέψουν, την Εργατική Πρωτομαγιά, σε γιορτή των λουλουδιών.

Έτσι το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, μετέφερε την την ημέρα «αργίας» της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου, «...προκειμένου, όπως λέει, να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές...» και βέβαια, το «τυράκι» ήταν, να προσθέσει μία ακόμη μέρα αργίας στις αργίες του Πάσχα.

Τα εργατικά συνδικάτα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στη μέρα της και να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε μια περίοδο λιτότητας, ακρίβειας και περιορισμού των εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές. Η απόφαση αυτή υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της ημέρας αυτής. Μιας ημέρας που λειτουργεί ως εφαλτήριο σκέψης και δράσης ώστε να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των πολιτών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζομένους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% ενώ από τις αρχές Απριλίου θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

 

Σχόλια