Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του δήμου Λαρισαίων για τη μη χορήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Εργαζομένων Δήμων του νομού Λάρισας έδωσε συνέντευξη τύπου σήμερα, Πέμπτη 11/5/2023 στο Δημαρχείο Λαρισαίων. Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) πάνω από 2 χρόνια και πάρα την ισχύουσα νομοθεσία, τις ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις υποσχέσεις του Δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται απροστάτευτοι στους κινδύνους από την περισυλλογή των απορριμμάτων και την καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων, το κλάδεμα των δέντρων και το ράντισμα των φυτών, τις εργασίες σε υπαίθριους χώρους και την επισκευή των μηχανιμάτων κλπ.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από χθες αποχή από τις εργασίες ώσπου να δοθούν τα ΜΑΠ και να μπορούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται με ασφάλεια.

Στη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και η έλλειψη ακόμα και σε σακούλες σκουπιδιών, ενώ επισήμαναν την παραχώρηση «ακατάλληλων» απορριμματοφόρων για το Δήμου Λαρισαίων, αλλά κατάλληλων για τους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

 Να σημειωθεί πως με απάντηση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, υπήρξε δέσμευση προφορικά και σήμερα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Θάνου Αδαμόπουλου, ότι η καταβολή των ΜΑΠ για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Εμείς να ρωτήσουμε καλόπιστα: 'Οταν τα ΜΑΠ του 2022 δίνονται, αν δοθούν, μέχρι 31 Μάη 2023, τα ΜΑΠ του 2023 πότε θα χορηγηθούν; Εν τω μεταξυ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα, ανα ειδικότητα και κλάδο, ΜΑΠ ή τα αγοράζουν οι ίδιοι, σε μια περίοδο που έχουμε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και έκρηξη της ακρίβειας και του πληθωρισμού, που εξανεμίζουν το εργατικό εισόδημα.

Με πληροφορίες από: SPOT ON / Λάρισα: Άτυπη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα – Ζητούν την καταβολή των ΜΑΠ (video & photo)

Σχόλια