Να καταβληθούν ΤΩΡΑ τα χρήματα στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών του δήμου Αγίας Παρασκευής

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγίας Παρασκευής, ζητά την συμμόρφωση του δήμου στη δικαστική απόφαση και καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να αγωνιστούν για αυξήσεις στους μισθούς, με κατώτατο μισθό ίσο με τα 1.000 ευρώ και ανάλογη αύξηση σ' όλες τις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, σε όλες τις κατηγορίες, τις ειδικότητες και τους κλάδους των εργαζομένων, για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών και η εντατικοποίηση της εργασίας, που μαζί με την μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και την κακή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, αποτελούν την αιτία σωρείας εργατικών ατυχημάτων, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Φυσάει Κόντρα»

Η διοίκηση του νομικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών Παναγόπουλου - Ζορμπά στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευση σε βάρος 81 εργαζόμενων των Παιδικών Σταθμών που έχουν κερδίσει δεδουλευμένα τους σε δικαστήριο, με σκοπό να ασκηθεί έφεση εναντίον τους!

Αρχικά αυθαίρετα – και προφανώς υπό το φόβο μιας μαζικής κινητοποίησης του σωματείου εργαζομένων – πραγματοποίησε ΔΣ δια περιφοράς μέσω email! Στέλνοντας απλά μια εισήγηση, με δικαίωμα μόνο ψήφου, χωρίς συζήτηση, ερωτήσεις, αντιπαράθεση, αντιπροτάσεις. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα! Και τι έγινε εκεί; Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, μέτρησε ως παρόντες στη διαδικασία και όσους απάντησαν «απέχω», για να κατασκευαστεί ψεύτικη ομοφωνία και να ασκηθεί τελικά έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου με την οποία δικαιώνει 81 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς που αιτήθηκαν κάποια δεδουλευμένα τους κι άλλες απολαβές που είχανε περικοπεί τα χρόνια των μνημονίων, τα οποία υπηρέτησαν πιστά όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και μάλιστα από αυτό το ΔΣ δεν δίνουν καν τα πρακτικά ώστε να προσφύγει εναντίον τους το σωματείο. Μα τι να δώσουν; Αφού δεν έχουν τίποτα από αυτό το ΔΣ παρωδία…

Με αίτημα της αντιπολίτευσης καλέστηκε νέα δια ζώσης συνεδρίαση του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών που έγινε χθες Δευτέρα 23/1 στο Δημαρχείο. Εκεί όλη η αντιπολίτευση φέραμε προς ψήφιση την ακύρωση της προηγούμενης απαράδεκτης απόφασης. Αυτή τη φορά για κακή τύχη του Παναγόπουλου (πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών) και του Ζορμπά ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου γέμισε από τους ανθρώπους που φροντίζουν τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς. Ήταν εκεί για να επιβάλλουν το δίκιο τους, να διεκδικήσουν τα χρήματα που οι κυβερνήσεις που Ζορμπάς και άλλοι (όπως Οικονόμου, Μουστόγιαννης) στηρίζουν, τους στέρησαν. Τα χρήματα που με μια σοβαρή κι εμπεριστατωμένη απόφαση το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου αναγνωρίζει ότι δικαιούνται από το Δήμο. 

Στη συνεδρίαση αυτή με γελοίες δικαιολογίες και ηθελημένες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας η Διοίκηση αφού είδε ότι θα μειοψηφήσει στην συνεδρίαση του νομικού προσώπου απέφυγε τη συζήτηση και αρνήθηκε να γίνει καν συνεδρίαση και να ψηφιστεί το θέμα! Χωρίς να έχουν κανένα σοβαρό επιχείρημα απλά σηκώθηκαν και έφυγαν (!!) εν μέσω διαμαρτυριών με πρώτο και καλύτερο τον ακροδεξιό εγκάθετο του Ζορμπά, θαυμαστή του Κασιδιάρη, Φώτη Αλεξόπουλο. Είναι πραγματικά θλιβεροί. Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία; Όποτε δεν μας βγαίνουν τα “κουκιά” ακυρώνουμε τις ίδιες τις συνεδριάσεις με το “έτσι θέλω”;!

Σα να μην έφταναν αυτά, η διοίκηση πριν αποχωρήσει από την διαδικασία επιδόθηκε σε ψεύδη για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους που σε μια εποχή ακρίβειας σε όλα τα είδη διαβίωσης έχουν απόλυτη ανάγκη τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται ο καθένας! Συγκεκριμένα ισχυρίζονταν εσφαλμένα κι επιτηδευμένα, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, ότι προκύπτει δέσμευση στον Δήμο να κάνει έφεση, με βάση όχι το νόμο αυτή τη φορά (αφού έχει καταργηθεί) αλλά με βάση ανάλογες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Πληροφορούμε τους δημότες και όλους τους εργαζόμενους ότι η νομολογία του Αρείου Πάγου, δε δεσμεύει τα κατώτερα δικαστήρια τα οποία δικαιούνται να κρίνουν ελεύθερα το κάθε θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Αυτό έκανε και το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και φυσικά μπορεί ο Δήμος εφόσον στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ υποχρεούται σε άσκηση έφεσης, να εφαρμόσει την απόφασή του, να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του και να καταβάλλει το σύνολο των περίπου 160 χιλιάδες ευρώ στους 81 εργαζόμενους χωρίς καθυστερήσεις και τερτίπια.

Γιατί όμως δε συμβαίνει το αυτονόητο; Προφανώς η Διοίκηση Ζορμπά έχει στοχοποιήσει τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς και το σωματείο των εργαζομένων στον δήμο. Ήθελε να διώξει μεγάλο μέρος τους αλλά δύο χρόνια τώρα απέτυχε χάρη στη μαχητική τους διάθεση και οι συμβάσεις ανανεώθηκαν. Η Διοίκηση υπηρετεί πιστά την αντεργατική πολιτική της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους για να γίνει αρεστή στο κόμμα της. Και είμαστε σίγουροι και σίγουρες πως και οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΝΔ που είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακολουθούσαν την ίδια κατεύθυνση ως διοίκηση, όσο και αν τώρα προσπαθούν να φανούν “από την άλλη πλευρά”.  

Για εμάς είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο μας  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κανείς τους δεν περισσεύει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν δήμο υποστελεχωμένο! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργαζόμενους που φροντίζουν τα παιδιά μας με καθημερινό μεράκι και αγάπη! Για αυτό και θα υπερασπιζόμαστε στο πλάι τους με κάθε δυνατό μέσο κάθε δίκαιο αγώνα τους. 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!   

Το ζήτημα θα ανοίξει οπωσδήποτε στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Πρέπει όλες κι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν και να επιλέξουν μεριά όχι μόνο απέναντι στην αυταρχική Διοίκηση Ζορμπά αλλά και σε όλο το αντιεργατικό πλέγμα μνημονιακών νομοθετημάτων που εγκλωβίζει τους εργαζόμενους και απέναντι συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης. Δεν γίνεται άνθρωποι που δουλεύουν τόσα χρόνια στους παιδικούς σταθμούς να είναι όμηροι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτή η πρακτική είναι καταχρηστική και δεν συνηθίζεται ούτε καν στον ιδιωτικό τομέα «ζούγκλα» που ζούμε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά παίρνουν και δύο μισθούς λιγότερους και αυτούς μικρούς. Πρέπει άμεσα οι εργαζόμενοι να γίνουν αορίστου χρόνου και να επανέλθουν οι 14 μισθοί όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα!

Μέσα από τον αγώνα κερδίζονται όλα αυτά. Πρώτα από όλα στον δρόμο αλλά και μέσα στις συνεδριάσεις. Πρέπει λοιπόν στην πράξη να σταθούμε απέναντι στις πραξικοπηματικες αποφάσεις της Διοίκησης και να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η προηγούμενη δια περιφοράς απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών για άσκηση έφεσης και να παραιτηθεί ο Δήμος από την έφεση και να καταβάλει τα περίπου 2.000 ευρώ που δικαιούται με βάση την πρωτόδικη απόφαση κάθε εργαζόμενος. 

Αύριο Τετάρτη 25/1 καλούμε όλους και όλες τους κατοίκους της Αγ.Παρασκευής στις 20.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο (Μεσογείων 417) μαζί με τους εργαζόμενους την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πούμε φτάνει πια!

Είναι ανάγκη να βρισκόμαστε εκεί και για έναν ακόμη λόγο: να διασφαλίσουμε και την δρομολόγηση της αγοράς των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή που είναι θέμα συζήτησης ώστε να γίνει εκεί το 12ο δημοτικό σχολείο της πόλης. Είναι άλλο ένα ζήτημα στο οποίο η διοίκηση Ζορμπά είχε σταθεί απέναντι και χρειάστηκε μεγάλος αγώνας της Ένωσης Γονέων και όλων μας για να πιεστεί και να προχωρήσει. Είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα πως μόνο μέσα από αγώνα και διεκδικήσεις των φορέων της πόλης πετυχαίνουμε νίκες με βάση τις ανάγκες των πολιτών χωρίς να περιμένουμε την όποια δημοτική αρχή να τα λύσει για εμάς χωρίς εμάς! 

Όλα είναι δρόμος και θέλουν προσπάθεια και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε οι επιμέρους αγώνες να αλλητροφοντούνται και να δημιουργούν νίκες. Τίποτα δεν πάει χαμένο! Πάμε όλοι και όλες μαζί και θα κερδίσουμε!

Διαβάστε επίσης: 1. ΣΕΔΑΠ: «Η συμπεριφορά της διοίκησης των ΠAIΣΔΑΠ θυμίζει σκοτεινές εποχές»

2.  ΕΑΣ/ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς

Σχόλια