Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας

 

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας. Ο Θανάσης διετέλεσε επί μια δεκαετία δήμαρχος Καισαριανής. Διαδέχτηκε τον ιστορικό δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή το 1990, επανεκλέχτηκε στις δημοτικές εκλογές του 1994 και του 2002 και μετά από δύο χρόνια, στα μέσα της τρίτης θητείας του, παρέδωσε τη θέση του στον Σπύρο Τζόκα, που ήταν μέχρι τότε αντιδήμαρχος.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας συνδέθηκε με τον αγώνα για τη διεκδίκηση του Σκοπευτηρίου, την απομάκρυνση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας και την ανάδειξη του χώρου της εκτέλεσης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, σε πάρκο θυσίας και λευτεριάς, όπου ολοκληρώθηκε αργότερα, με τη δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης.

Χαρακτηριστικά του στοιχεία ήταν η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η λαϊκότητα και η ανεκτικότητά του και γι' αυτό ήταν αγαπητός και στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους του Δήμου. Στάθηκε απέναντι στην κεντρική εξουσία, γι' αυτό σύρθηκε πολλές φορές στην αστυνομία και στα δικαστήρια. Στάθηκε, με προσωπικό κόστος, στο πλευρό των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους και έφυγε από δήμαρχος φτωχότερος απ' ό,τι όταν είχε αναλάβει, αλλά πλουσιότερος σε αγάπη και αισθήματα από τους δημότες και τους εργαζόμενους.

Ο Θανάσης Μπαρτζώκας πέρασε στην αιωνιότητα και μαζί με τον προκάτοχό του Παναγιώτη Μακρή σημάδεψαν την ιστορία και τη σημερινή μορφή της Καισαριανής και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα αγωνιστών δημάρχων, στοιχεία που τείνουν να εκλείψουν  σήμερα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, τους φίλους και συναγωνιστές του.

Αντίο Δήμαρχε Θανάση!

Η πολιτική κηδεία θα γίνει την Τρίτη 28/12/2021, ώρα 12μ, στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Σχόλια